İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüdaverdi Şen ve Zonguldak İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Cansız, öğrenciler ile birlikte Vali Erol Ayyıldız'ı ziyaret ederek, cuma günü yapılacak İmam Hatip Liseleri'nin kuruluşunun 62'nci yıldönümü kutlama programına davet etti. Davetiyeyi alan Vali Erol Ayyıldız, İmam Hatip Liseleri'nin kuruluş yıldönümünü kutladı ve hayırlı olsun dileğinde bulundu. İmam hatiplerin Türkiye'de geçmişten geleceğe insanlığın bağlantısını sağlayarak çok önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Vali Ayyıldız, "Askerin gelişmesinde de çok önemli katkıları olmuş bir kurum. İyi ki var, iyi ki varlar. Zaman zaman eğitim öğretim açısından farklı şeylere maruz kalsalar da Türkiye'nin bugünden yarına taşınmasında çok önemli görevler yükleneceğine inanıyorum" dedi.

"ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN"

İmam hatip camiasının hem zamana hem de mekana verdiği belli bir açık yapı ile her türlü taktirin üzerinde olduğunu belirten Vali Ayyıldız, şöyle dedi:

"Dolayısıyla diğer okullarımızın yanında imam hatip camiası cidden bu ülkenin bu anlamda vazgeçilmezi. Bizim de vazifemiz imam hatip camiasının, diğer okullarla beraber günümüzün şartlarında en iyi şekilde vazife yapmalarını, en iyi şekilde eğitim öğretimlerini tamamlamalarını sağlamak ve geleceğe çok güzel bir şekilde onları hazırlamak. İmam hatiplerimiz diğer okullarımızla beraber birbirinden ayrılmaz bir bütün olarak inşallah bu ülkenin vazgeçilmezi olma yolunda ve bireyler nezdinde de çok güzel bir konumda olmaya devam edecektir. Bizim temennimiz imam hatiplerin sadece imam hatip yetiştiren kurumlar değil, bu ülkenin tuğlalarından harç olabilecek, bu ülkenin kalkınmasına, ileriye gitmesine, gelişmesine temel olabilecek, temel taşlar olma, her alanda, sosyal alanda, kültürel alanda, teknik alanda, bu ülkenin ileriye gitmesinde dayanak olabilecek nesilleri yetiştireceğine inanıyoruz. Bu anlamda Allah yar ve yardımcıları olsun, yolları açık olsun."



DS(EE/AK)