Zonguldak İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Ramazan ayında oruç tutan kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde denize girmeleri gerektiğini belirterek, "Aynı yerde denize girmek caiz değil, orucu zedeler. Tuttuğun ibadetin sevabını gidermektir bu. Oruç olur ama işte öylesine oruç olur" dedi.

'Öylesine oruç olur'
Müftü Nuh Korkmaz, tepki çeken açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Ama kadınlar ayrı bir yerde, erkekler ayrı bir yerde girerse buna bir mani yok. Aynı yerde denize girmek caiz değil, orucu zedeler. Yani yaptığın ibadetin sevabını gidermektir bu. Oruç olur ama işte öylesine oruç olur. Niçin oruç tutuyoruz? Sevap almak için. O sevabı gidermemek lazım, zayi etmemek lazım."

'Güzel bir oruç tutacağız'
Müftü Korkmaz, fetvasının devamında "Buna rağmen geçen yıl serinlik oldu, rahat bir oruç tuttuk. Bu yıl da Cenab-ı Hak, sabrımızın mükafatı olarak yine o serinliği verecektir. Oruç; sabır ve tahammül işidir. Bazı şeylere katlandığınız zaman Allah o sıkıntıyı gideriyor. ’Güzel bir oruç tutacağız’ diye niyaz edilirse bir ferahlık, rahatlık olur" ifadelerine yer verdi.