Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Orman Koruma Şube Müdürü Mehmet Pınar, Zonguldak'ın yanı sıra sorumlu oldukları Bartın ve Karabük'teki orman yangınlarında 1 helikopter, 13 ilk müdahale aracı, 20 arazöz, 6 su tankeri, 5 dozer, 8 greyder, 2 treyler ve 340 yangın işçisi ile mücadele ettiklerini söyledi. Bu yılın en büyük orman yangının Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde Toprakcuma mevkiinde geçen 18 Nisan'da meydana geldiğini belirten Pınar, bu yangında 835 hektar alanın yandığını ifade etti. Pınar, şöyle dedi:

"Bu yangın, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nün son 50 yıldaki en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçti. Yine Karabük'ün Bulak Köyü'nde geçen 27 Ağustos'ta meydana gelen yangında 87 hektar orman alanı zarar gördü. Toplam 38 orman yangınında 992.6 hektar alan yandı. Bu yangınlarda 6 bin metreküp ağaç zarar gördü. Son 10 yılda her yıl yangınlarda zarar gören alan ortalama 150 hektar civarında iken bu yıl 992.6 hektar oldu."

Yangınlarda zarar gören ağaçların kesilip değerlendirilmek üzere üretime verileceğini kaydeden Pınar, zarar gören alanların tekrar yeşillendirilip ağaçlandırılacağını söyledi.



DS(EE/AK)