Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden yapılan yayında, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Türkiye’de yatırım yapma gayreti içerisinde olduklarını ve en ücra yerlerine bile havalimanı yapmaya çabaladıklarını anlattı. DHMİ Genel Müdürü Orha Birdal, “Göreve başladığımızdan bu yana hem havalimanlarımızın sayısı arttı hem de teknolojik alt yapıları geliştirildi. Yapılacak daha çok şeyimiz var. Yeni havalimanları daha yapmak lazım. Plan ve programlar dahilinde emin adımlarla yürüyoruz. DHMİ olarak 8 bin 500 kişiyle çalışıyoruz. Ancak Türkiye’de tüm havacılık sektöründe 120 bin kişiyiz. Türkiye’de havacılık sektörünün ortaya çıkardığı şirketler dünyada marka oldu” dedi.

YOLCU BİZİM PATRONUMUZDUR

THY Genel Müdürü Temel Kotil de artık dünyanın her yerinde olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Rusya’da 8 kente uçuyoruz. Günde birer kere uçtuğumuz Delhi ve Bombay’a iki kez uçmayı planlıyoruz. Havacılık artık çok global sektör. Bu kadar büyümemizi genç kadromuza borçluyuz. Burası bir hizmet sektörü. Her şeyden önce insanlara hizmet veriyoruz. Liberal havacılık politikalarını bakanlığımız çok güzel uyguluyor. Bir marka oluşturduk. Yurt dışına bilinmeyen bir malın satışını yapıyoruz. Eğer markaysanız bu malı satarsınız. Marka olamazsanız satamazsınız. Avrupa’da birinci olduk ama dünya da birinci olmak istiyoruz. Tüm bunlarının hepsinin özünde yatan sevgidir. Yolcuyu severseniz yolcu da sizi sever. Yolcular bizim patronumuz.”

GAYRİ SAFİ MİLLİ MUTLULUK

Canlı yayında son konuşmayı yapan TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener DHMİ ve THY olarak birbirlerinin olmazsa olmazı olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bu bir küresel sektördür. Bakın Atatürk Havalimanı’na günde 100 bin değişik kişi geliyor. Bunun yüzde 40’ı yabancı. Türkiye’yi burada değerlendiriyorlar. Avrupa’dan Türkiye’ye tam 150 bin yol var. İnsanlar uçmaya mecbur. Küreselleşen dünyada insanlar bilgiyi ve teknolojiyi transfer edebilmişler. Ancak kültürü transfer edememişler. Bunun yolu da ulaşımdan geçiyor. İşte bunun için uçmak zorundalar. Bizler DHMİ ve THY ile birlikte birbirimiz olmazsa olamayız. Mesela bazen THY ile rakip bile oluyoruz. Çünkü onun giderleri bizim gelirimiz oluyor. Biz bu işi kendimiz keşfetmedik. İşi DHMİ’den öğrendik. Biz sadece buna özel sektör kurallarını getirdik. İlk başladığımız da bin kişiydik. Şimdi 21 bin kişi ile beraberiz. Bir Türkiye markası yarattık. Türkiye’de DHMİ ve THY ile birlikte Gayri Safi Milli Gelire katkımız çok ancak esas katkımız Gayri Safi Milli Mutluluğa olandır.”

FK(BB) (FOTOĞRAF)