Uğur Yüksel, öldürülmesinin 5'inci yıl dönüünde, Elazığ'da Mansuruşağı Mezrası'ndaki mezarı başında anıldı. Müslüman geleneklerine göre gömülen Yüksel'in Hıristiyan geleneklerine göre yapılan anma törenine, Zirve Yayıncılık Genel Müdürü Hamza Özant, Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek, Malatya Kilisesi Ruhani Önderliği temsilcileri, Diyarbakır Kilisesi Ruhani Önderi Ahmet Güvener ile ülke genelindeki çeşitli kilise temsilcileri katıldı.

Törene Yüksel'in annesi Hatice, babası İbrahim Yüksel'in il dışında olması nedeniyle katılamadığı belirtilirken, aileyi temsilen teyze Pamuk Yüksel ile yengesi Güzel Yüksel katıldı.

Mezarlıktaki anmada Zirve Yayınevi'nde öldürülen Uğur Yüksel, Tilmann Ekkehart Geske ve Necati Aydın’ın fotoğraflarının yer aldığı ve üzerlerinde, 'Ne mutlu barışı sağlayanlara. Onlara Tanrı oğulları denecek. İncil Matta 5:9' ile 'Ne mutlu doğruluk uğruna zulüm görenlere. Göklerin egemenliği onlarındır. İncil Matta 5:10' yazılı afişler, Uğur Yüksel’in mezarının yanına asıldı. Yeksel'in mezarına karanfiller ile 'Sizi Unutmadık' yazılı siyah çelenk bırakıldı.

Okunan ilahiler ve edilen duaların ardından konuşan Kurtuluş Kilisesi Pastörü İhsan Özbek, şöyle dedi:

"İsa Mesih’in onlara merhamet etmesini onların yüreklerine dokunmasını istiyoruz. Tabi ki olayların tekrarlanmasını istemiyoruz. O yüzden adalet sürecinin devam etmesi bu ülkenin geleceği açısından iyidir. Ama bizim umudumuz burada yeryüzünde yaşadığımız şeyler değil göklerdedir, Rabbimizin yanındadır. Onu düşünüyoruz onu hatırlıyoruz ve bu olay sonuca ulaşmış bir olay sonuca ulaşmış bir olay gibi gözüküyor katiller açısından. Uğur’u Tilmann’ı Necati’yi katlettikleri zaman aslında onlar için durumu çabuklaştırdılar. Rabbin yanına bizden erken gittiler ve onlarla buluşacağımız zamanı özlüyoruz. Onları özlüyoruz. Bugün buraya geldiğimde ve fotoğraflarını gördüğümde ilk hissettiğim şey özlem duygusuydu. Ama bizim umudumuz Rabbimizdedir ve diriliştedir. Biz onlarla birlikte olacağımız zamanı biliyoruz."