D.K. geçen yılbaşında, kaldığı merkez Seyhan İlçesi'nde bulunun Sevgi Evleri'nden kaçtı. D.K., iddiaya göre bir süre birlikte gezdiği Yunus Y. ile kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girdi. Sonra da Yunus Y.'nin çağırdığı İrfan K. ile Mustafa Y. genç kıza tecavüz etti. D.K.'nın şikayeti üzerine gözaltına alınan ve suçlamayı kabul etmeyen 3 genç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanıklar hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 22.5'er yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede ayrıca, D.K.'nın hafif düzeyde zihinsel özürlü olduğu ve kendisine karşı işlendiği iddia edilen cinsel istismar olayı ile ilgili olarak suçun hukuki anlamını yeterince bildiği, ancak sonuçlarını algılama ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin gelişmediği öne sürüldü.

3 gencin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

DAHA ÖNCE DE TECAVÜZE UĞRAMIŞ

Ayrıca D.K.'nın 5 ay önce de yurttan kaçtığında, kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü dolmuş şoförü Mehmet D.'nin 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılaması da tutuksuz olarak devam ediliyor. Aynı mahkemede görülen davanın duruşmasında psikolog nezaretinde ifade veren D.K. sanık Mehmet D.'den şikayetçi olduğunu belirterek şunları söylemişti:

"Yavuzlar Mahallesi'ne nasıl gidebileceğimi sorduğumda bana 'Bu saatte araba olmaz. Seni bize götüreyim' dedi. Evde benimle ilişkiye girdi. Sonra da Taşköprü civarına bıraktı."



MKA(OA/COŞ)