Misakı Milli İlkokulu özel eğitim öğretmeni Şener İnan, özel eğitim sınıfındaki öğrencilerin okula devamını sağlayabilmek için 6 ay önce okul yönetimine sınıfta balık beslemeyi  önerdi. Okul Müdürü Ahmet Işıldak'ın onayı ile alınarak özel eğitim sınıfına konulan akvaryum, öğrencilerin ilgisini çekti. Şener İnan'ın, her gün balıkları yemleme görevi verdiği öğrencilerin okula ve derslere ilgisi de arttı.

Şener İnan, orta ve ağır düzeyde sorunları bulunan zihinsel engelli çocukların okula devamları konusunda sıkıntılar yaşadıklarını, sınıfa akvaryum koyduktan sonra bu sorunun ortadan kalktığını söyledi. Şener İnan, şöyle dedi:

"Akvaryum ile sınıfımızı daha renkli bir hale getirdik. Öğrencilere düzenli olarak balıkları yemleme görevi verdim. Çocuklar bu uygulamadan sonra okul servisinin dört gözle evlerine gelmesini beklemeye başladı. Aileler bunu söylüyor bize. Bu uygulama ile öğrencilerin hem okula, hem de derslere olan ilgisi arttı. Derslerdeki başarılarını olumlu etkiledi. Ayrıca ders aralarında akvaryumun kenarına gelip balıkları izleyerek rahatlıyorlar. Hatta bazıları balıklarla konuşmaya çalışıyor. Bazı öğrencilerimizin aileleri evlerine de fanus alarak balık beslemeye başladı. Bu da bizi çok mutlu etti. Önümüzdeki günlerde sınıfta tavşan ve kuş beslemeyi de düşünüyoruz."

Okul Müdürü Ahmet Işıldak da sınıfta balık beslemeye başladıktan sonra zihinsel engelli çocukların devamsızlık sorununun önüne geçtiklerini söyledi.



EE,GG(EE/BT)