Laleli Mahallesi’ndeki temel atma töreninde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ZİÇEV’li öğrenciler tarafından çiçekler karşılandı. Arınç, törendeki konuşmasında temelini attıkları tesise olan ihtiyacı ne kadar acil ve önemli olduğunun bilincine aile dostu ve Zihinsel Engellileri Koruma Derneği kurucularından Müyesser Gürel’den öğrendiğini belirtti.

Türkiye’de zihinsel engelli çocuğa sahip anne-babaların kendileri vefat ettiğinde çocuklarının ne olacağını sorduğunu, çare aradığına dikkati çeken Arınç, “Müyesser Gürel'in ısrarlı takibiyle bu konu üzerinde çalıştık. Vakıfbank yönetiminin bu konuyu gündemine almasıyla da ZİCEV çatısı altında zihinsel engelli bireylerin yatılı olarak da bakım ve rehabilitasyonun yapılabileceği bu merkezin yapımı gerçeğe dönüştü” dedi.

"ÖRNEK VE ÖNCÜ OLMASINI DİLERİM"

Başbakan Yardımcısı Arınç, Vakıfbank’ın konuya çok pozitif baktığına ve bu sayede 25’i kız toplam 50 öğrenci kapasiteli merkez inşaatının yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını dile getirerek, “Vakıfbank’ın bu işi yapması önemlidir. Biz, bir vakıf medeniyetinin çocuklarıyız. Vakıfbank’ın sermayesinde vakıfların payı var. Vakıflar sadece insana değil tüm mahlukata hizmet için kurulmuş. Ayakları kırık olduğu için göç edemeyen hayvanlar için bile vakıflar kurulduğunu biliyoruz. Son zamanlarda 'sosyal sorumluluk' diyorlar. Her kurum sosyal sorumluluk açısından güzel şeyler yapıyor. Manisa, bu konuda çok zengin illerimizden biri. Bugüne kadar 140 civarı eğitim tesisi, okul, yurt yapıldığını biliyorum. Bugün bu hayırlı hizmetle Vakıfbank karına daha çok kar ekleyecek. Herkesin takdiri, alkışını kazanacak, daha bereketli, daha faydalı, daha büyük olsun diye dua edilecek hayırlı bir iş yaptı. Bu imkanların daha fazlasına sahip olup bu işleri düşünmez olanlar da vardır. Bunun bir hizmet örneği olarak tüm Türkiye’de itibarlı bir vazife olarak karşılanacağını düşünüyorum. Türkiye’nin her yerinde bu tür müesseselere ihtiyaç var. Bunun örnek ve öncü olmasını dilerim” dedi.

SENE SONUNDA HİZMETE GİRECEK

Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, sosyal sorumluluk projeleri ile de öne çıkan bir banka olduklarını belirterek, “Bankamız tarafından bu güne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilen okul sayısı 27'dir. Bununla birlikte 28 okulu hizmete sunmuş oluyoruz. ZİÇEV ile birlikte bu projeyi yapıyoruz. Bu proje ile de halden anlayan bir banka olduğumuzu göstereceğiz. Burası büyük devlet adamlarını yetiştirmiş olan bir şehir. Bu çocuklarımıza da sahip çıkacağız ve inşaat çalışmasını yakından takip edeceğiz. Bu senenin sonunda tesisi hizmete geçirmiş olacağız” diye konuştu.

Vali Halil İbrahim Daşöz, projenin özel çocuklar ve anne babalarının yaşamını kolaylaştırıp, mutluluklarını arttıracağını söyledi.

İLK HARÇ DÖKÜLDÜ

Konuşmaların ardından Arınç, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydoğan, Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, ZİÇEV Genel Başkanı Ulay Karakoç, ZİÇEV Manisa Şube Başkanı Hüseyin Okumuş ve diğer protokol üyeleari ile butona basarak, temele ilk harcı döktü. Tesisin 2 milyon liraya mal olacağı belirtildi. Arınç, törenin ardından öğle yemeği için Anemon Otel’e geçti.