Zaza Halk Partisi kurmak için çalışmalarda sona gelindi. Partinin kuruluş dilekçesi Mayıs sonunda Bakanlığa sunulacak.

Zaza Halk Partisi için Ankara’da genel merkez olarak kullanılacak bir yer tutuldu. Hafta sonu kurucular kurulu toplantısında parti tüzüğüne son şekli verilecek. Ardından belirlenen yönetim üzerinden gelecek hafta İçişleri Bakanlığı’na gidilerek kuruluş dilekçesi verilecek.

"MEŞE PALAMUDUNUN ANLAMI"

Partinin bayrağı hazırlanıp genel merkez olarak kiralanan daireye de asıldı. Yeşil, beyaz kırmızı renklerden oluşan bayrakta yer alan meşe palamudunun “uzun ömürlü olsun” anlamına geldiği ifade edildi.

Partinin Kurucular Kurulu üyeleri ve genel başkanı henüz açıklanmadı. Parti gönüllüleri, “17 ilde Zaza var. Meclis’te bizim tespitlerimize göre 63 Zaza milletvekili var. Bu vekillerin büyük kısmı AK Parti’de. Zaza Partisi’ni kurarak AK Parti’ye giden Zaza oylarını almak istiyoruz. Bu ülkenin geleceği de Zazaların geleceği de Atatürk ilkeleri ve Cumhuriyet rejiminde” dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına göre Türkiye’de faal 92 siyasi parti var. Zaza Halk Partisi, kuruluşuna izin çıktığında sayı 93 olacak.(Gazete Duvar)