Geçen yıl fazla kiloları nedeniyle kapısına kadar minibüsle geldiği Sapanca’daki otele otomobille geldiğini söyleyen Mira, Sapanca’da gazetecilere günde 7 kez yiyerek nasıl kilo verdiğini anlattı. Geçen yıl 180 kilo ağırlığında olduğunu belirtirken, şöyle dedi:

"Şu an 85 kiloyum. Yaklaşık 95 kilo verdim. Geçen sene yaklaşık 1,5 ay bu otelde kaldım ve 25-30 kilo verdim. Daha sonra Arabistan’a döndüm. Buradan giderken kendim için bir beslenme programı aldım ve bu programı kardeşim Yaser’le birlikte uyguladık. Yaser de yaklaşık 60 kilo verdi. Her ay diyetisyenim Ali Beyi aradım ve programın gidişatı ile ilgili ona sorular sordum. Şu an bütün ailemle beraber sağlıklı besleniyoruz. Ben de onların diyetisyeni oldum. Sağlıklı beslenerek kolay kilo kaybediyorsunuz. Diğer programlar gibi yorulmuyorsunuz. Günde 7 öğünden fazla besleniyorsunuz. Her 2 saatte bir şeyler yemelisiniz. Sadece otelin bahçesinde ve havuzda egzersizler yapıyoruz. Kendimi çok rahat hissediyorum ve bu yüzden Arabistan’dan arkadaşlarımla beraber tekrar geldim."

Diyetisyen Ali Dereli, ise, uyguladıkları beslenme programı sonucu Hassan Abdullah Hüseyin'in 96 kilo verdiğini anlattı. Dereli, şöyle dedi:

"Aynı programı daha önce 60 ve 70 kilolarda 2 kişiye daha ciddi kilo kaybettirdik. Burada yaptığımız programla birlikte gün içerisinde yaptıkları yürüyüş ve 7-8 öğünle nasıl sağlıklı yaşayacaklarını öğreniyorlar. Herkes çok kısa zamanda ciddi kilolar verebilir. Önemli olan bunu koruyup devam ettirebilmek. Onlara bir 'ev ödevi' veriyoru, bunu yapıp gelmelerini istiyorum. Evde verdikleri kilo burada verdikleri kilodan benim için daha önemli. 96 kilo veren Hassan için de aynı şey oldu. Ona 'önümüzdeki sene buraya gelmeyi istiyorsan 99 kilo olman lazım' dedim. O beni dinlemeyip 89 oldu ve geldi.."



BT(MB/İD)