Hakkari - Çukurca arasındaki Oğul Köyü yakınlarında geçen cumartesi teröristlerin, askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla bombayı patlatması sonucu 4 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı. Bu askerlerden Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin cenazesi ise, aramalara rağmen bulunamamıştı.

AİLE UMUTLA BEKLEDİ

Askeri yetkililerin Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin şehit olduğu haberini bildirdiği aile, küçük de olsa oğullarının sağ olabileceği umuduyla bekledi. Ancak 5 gün süren aramaların ardından şehit uzman çavuşun cenazesinin, olay yerinden 1 kilometre ileride Zap Suyu’nda bulunduğu haberi, umutları acıya dönüştürdü. Saldırıdan bir hafta önce nişanlanan ve evlilik hayalleri kuran oğlunun acı haberini alan baba Satılmış Çiftçi, fenalık geçirdi.

Sokak ortasına yıkılıp kalan anne Döndü Çiftçi ise, “Mehmetim yalnız gelme. Arkadaşlarını da getir. Onları da bir anne olarak doyurayım. Ben de seninle gitmek istiyorum. Beni de yanında götür. Annenin böbreği yoktu. Artık senin için atan kalbi de yok. Niye kalkmıyorsun oradan komutanım. Komutanım küsmem sana, sen benim ciğerimsin. Mehmetin kuzum neredesin” diye ağıt yaktı. Diyaliz hastası olan anne Döndü Çiftçi’nin daha önce bir böbreğinin alındığı öğrenildi.

Ailenin yakını Metin Aktaş ise, Hakkari’de bulunan yakınlarının Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin cesedinin bulunduğunu haber verdiğini, acılarının çok büyük olduğunu, cenaze töreni için hazırlık yapacaklarını dile getirdi.

BİNGÖL ŞEHİTLERİNE TÖREN

Bu arada Binöl'deki son saldırıda şehit olan erler Yusuf Vural ve Şahin Oğuz Kayabaş yarın Beşikçioğlu Camii’nde öğle namazının ardından düzenlenecek askeri törenle son yolculuğuna uğurlanacak.