Saraçlar Mahallesi Ak Apartmanı’nda yaşayan 65 yaşındaki Süheyla Altınışık, 7 yıldır aynı evde birlikte yaşadıkları Toni adlı köpeğine Kastamonu Belediyesi zabıta ekiplerinin tuttuğu tutanakla şaşkına döndü. Altınışık’ın komşularının evde köpek beslediği şikayeti üzerine harekete geçen zabıta ekipleri, Toni adlı köpeğin evden uzaklaşması için 10 gün süre verdi.

ZABITA TUTANAĞI

Zabıta ekipleri evde yaptıkları tespit sonrası tutanaklarında şunları belirtti:

"Dilekçeye istinaden meskende yapmış olduğumuz kontrollerde, Ak Apartmanı kat 1 daire 4 de sahibinin bir adet Collie cinsi köpek beslediği tespit edilmiştir. Köpeğin uzaklıştırılması için şahsa 10 gün süre verilmiştir. Ayrıca yaptığımız kontrollerde bahçe içerisinde ve çevresinde sokak kedisi ve köpekleri beslenmesine ait (beslenme kabı, maması v.s. gibi) her hangi bir bulgaya rastlanmamıştır. Ayrıca şahsın beyanında da sokak hayvanlarını beslenmediği yönündedir."

Süheyla Altınışık evde beslediği köpeğin her türlü aşısının tam olduğunu söyledi. Daha önce sokak hayvanlarını beslediğini ancak apatman yöneticisinin uyarısı üzerine buna son verdiğini belirten Altınışık şunları söyledi:

"Komşularım bana gelip, 'Ne yapıp edip köpeğini elinden alacağız' dediler. Ben komşularımla bugüne kadar hiç kötü olmadım. 7 yıla yakındır bu evde köpeğimi besliyorum ve bugüne kadar hiç kimse şikayette bulunmadı. Bir anda bir şikayet üzerine zabıta evime gelip, 'Köpeğini bu evden uzaklaştır, yoksa 10 gün içinde elinden bu köpeği alacağız' diyerek tutanak tuttular."

Tansiyon ve kalp rahatsızlığı olduğunu belirten Altınışık köpeğinin kendisinin tek dayağını olduğunu söyledi.

Altınışık, zabıta ekiplerinin Toni’yi elinden aldıktan sonra herhangi bir hayvan barınağı bulunmayan Kastamonu’da ne yapacaklarını düşündüğünü belirterek hayvansevenlerin kendisine yardım etmesini istedi.