Bugün yoğun bakımdan servise alınan Türkiye'nin ilk yüz nakli hastası 19 yaşındaki Uğur Acar'ı ziyaret eden Antalya Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AMBAUM) Müdürü ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici, "Uğur çok cana yakın, hayata bağlı, hayatı seven bir genç. Yüz nakli için hazırdı, istekliydi. Bu açıdan Uğur'un yeni yüzüyle yeni hayatına başlaması daha kolay olacak" dedi.

Yüz nakli operasyonunun Türkiye, Türk doktorları ve akademisyenleri adına çok önemli bir başarı olduğunu, sonuçları itibariyle hekimlerin ufkunu açan bir başarı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Geçici, Uğur Acar'ı bir dönemdir takip ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Ömer Geçici, Uğur Acar'ı ziyareti sırasında göz kırptığını ve ağzını açıp kapatabildiğini söyledi. Psikiyatrik açıdan, Acar'ın şu an içinde bulunduğu akut tablo ortadan kalktıktan sonra devreye gireceklerini kaydeden Prof. Dr. Geçici, tedavi süreciyle ilgili, "Yeni yüzüne alışması açısından psikolojik desteğimiz olacak. Her hangi bir psikiyatrik hastalığın oluşmaması için destek olacağız. Beklediğimiz bir durum değil ama psikiyatrik bozukluk gelişirse müdahale etmeye çalışacağız" diye konuştu.

Prof. Dr. Geçici, Türkiye'nin ilk yüz nakli hastası Uğur Acar'ın aynayla tanışmasında kararın tamamen tedavi ekibi ve Uğur'a ait olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ömer Geçici, "Uğur, ne zaman kendini hazır hissederse o zaman. Bunun öngörüsü yok. Tamamen Uğur'un hayata yaklaşımıyla ilgili, hayatı sevmesiyle ilgili bir durum. Çok uzayacağını sanmıyorum" diye konuştu. Prof. Dr. Geçici, o anda doktorların yanında olup olmayacağına yönelik soruya ise bu konuda bir zorunluluk olmadığını söyledi.