Kahramanmaraş merkeze bağlı Taşova Köyü'nde dünyaya gelen Leyla Demirci'yi henüz 2 aylıkken uyutup beşiğine yatıran annesi, yüzünü de naylonlu bir eşarpla örttü. Ancak sobadan sıçrayan kıvılcım, eşarbı tutuşturdu. Eriyerek yapışan eşarp, Leyla'nın yüzünü tamamen yaktı. 8 ay yoğun bakımda kalan küçük kızın vücudunun çeşitli yerlerinden alınan parçalar yüzüne nakledildi. Türkiye'de yüz nakli için ikinci sırada bulunan Leyla Demirci, halen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sıranın kendine gelmesini bekliyor.

Antalya'dan gelecek umutlu bir haberi bekleyen Leyla Demirci'nin babası Sait Demirci, 4 çocuğundan en büyüğü olan Leyla'nın 2 aydır Antalya'da olduğunu belirtti. Demirci, "Çok zor günler geçirdik. Antalya'daki doktorlar kızımla yakından ilgileniyor. Uygun bir yüz bulunursa nakil yapılacak. Bu son yapılan nakil bizi çok umutlandırdı" dedi.

BABASINI ARADI

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kendisine yapılacak nakil için umutla bekleyen Leyla Demirci, aynı hastanede Ahmet Kaya'nın yüzünün Uğur Acar'a nakledilmesini Kahramanmaraş'ta bulunan babası Sait Demirci ile paylaştı. Kızının telefonu ile büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten baba Demirci, "Ameliyat olan kişi de aynı hastanedeydi. İnşallah ikinci nakil kızıma yapılacak" diye konuştu. Demirci, "Bu yüz naklini gazetede ve televizyonlarda gördüm. İnşallah kızıma da yüz nakli yapılır da kızım bu dertten kurtulur. Kızım, yüzünden dolayı dışarı çıkamıyor. Doktorların yardımıyla bu nakil inşallah gerçekleşir. Devlet büyüklerinden kızımın yüz nakli için destek bekliyoruz. Kızım da büyüyor. İnşallah bu nakil bir an önce gerçekleşir de kızım da bu sıkıntıdan kurtulur" dedi.

LEYLA DEMİRCİ: GAZETELERDEN OKUDUM

Leyla Demirci, telefonla babasına organ nakli ile ilgili şunları anlattı:

"Gazetelerde bu haberleri gördüm. Yüzünü değişen hastanın fotoğraflarını gördüm. Doktorlar bana 9 saat süren ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi. İnşallah ben de iyileşirim. Doktorlar bana 'İnşallah sen de bir an önce iyileşirsin' dediler. Hocalarım bana nakil için henüz bir süre vermediler. İnşallah ben de bir an önce sağlıklı bir şekilde yüz nakli olarak dışarıya güzel bir şekilde gülümseyerek çıkarım. Devlet yetkililerinden bir an önce yüz naklimi gerçekleştirmelerini rica ediyorum. İyi bir yüz nakli olup bir an evvel evime ve arkadaşlarıma kavuşmak istiyorum. Ailemi, öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı çok özledim."