Konyaaltı Koleji'nde öğrencilere organ bağışının önemini anlatmak için düzenlenen konferans, yoğun ilgi gördü. Konferansa konuşmacı olarak Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Ayşe Kumru Özkan, Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) Başkanı Mehmet Şahan, böbrek bekleyen Fadime Çilingir ve organ bağışçısı Berrin Müezzin ile Türkiye'nin ilk ve 4'üncü yüz nakilli hastaları Uğur Acar ve Turan Çolak katıldı. Konuşmacılar, okulun konferans salonunda öğrencilerin organ bağışıyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Öğrenciler, Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar'a niçin nakil olmak istediğini sordu. Bunun üzerine Acar, "Küçük yaşta yüzüm yanmıştı. Yılmadan yanık tedavisindeki ve yüz naklindeki tüm gelişmeleri takip ettim. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 21 Ocak'ta yüz nakli olarak hayata yeni bir pencereden bakma fırsatı buldum. Çok mutluyum" dedi.

Turan Çolak ise yüz nakli olmak için şartların en uygun olduğu zamanı seçtiğini ve Akdeniz Üniversitesi'nde yüz nakli olarak hayata yeniden ve daha mutlu olarak bağlandığını söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Ayşe Kumru Özkan ise organ bağışı için neler gerektiğini anlattı.

Okulun sahibi Müzeyyen Çelebioğlu, öğrencilerin harçlıklarından biriktirdikleri 345 lirayı AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan'a makbuz karşılığında teslim etti. Dernek yetkilileri, okul yöneticilerine plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Daha sonra okulun bahçesinde toplanan öğrenciler Uğur Acar ve Turan Çolak'tan imza alarak yüz nakillilere büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler ve öğretmenler ziyaretçileriyle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.