Denizli'de geçen Mart ayında trafik kazası geçiren Kadir Yaşar'ın omurgalarında kırık oluştu ve yürüme yetisini kaybetti. Osman Türkeli ise geçen Kasım ayında yüksekten düşme sonucu omurgasından yaralanıp, yürüyemedi. Yaşar ve Türkeli, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Beyin Cerrahisi Bölümü'nde ameliyat oldu. Her iki hasta da kısmi omurga yaralanması tanılarıyla, yürüyemediği için Pamukkale Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon kliniğine yatırılıp, rehabilitasyon programı uygulanmaya başlandı. Sağlığına kavuşup, yürümeye başlayan Yaşar ve Türkeli, hastaneden taburcu edildi.

PAÜ Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Ardıç, hastalara yoğun rehabilitasyon programı uygulandığını belirtti.

Prof. Dr. Ardıç, "Rehabilitasyon potansiyeli olan her iki hastamıza da fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman hekimi, fizyoterapist, hemşire, psikolog, iş-uğraşı teknikeri ortez-protez teknikeri ve sosyal hizmet uzmanından oluşan uzman ekipler tarafından kapsamlı ve yoğun bir rehabilitasyon tedavisi uygulandı. Omurilik yaralanmalı hastaların, uygun hastane transferi, başarılı cerrahi müdahale ve ardından kapsamlı bir rehabilitasyon tedavisinin sonucunda tekrar yürüyebilmelerine aracı olmak hastalar ve aileleri kadar bizleri de mutlu etti" dedi.

Hasta Kadir Yaşar, geçirdiği trafik kazası sonucu omurgasında kırık oluştuğunu dile getirip, "Oluşan kırık sonucu yürüyemiyordum. PAÜ Hastanesi Fizik tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde aldığım tedavi sonucu artık yürüyebiliyorum. Beni sağlığıma kavuşturan herkese teşekkür ederim" dedi.



RÇ(AÖ/SS)