Konyalı 25 yaşındaki bilgisayar programcısı Alper Ayhan, avukatı Ahmet Gürol Şağban ile birlikte bugün Danıştay'a geldi. Avukat Ahmet Gürol Şağban, Danıştay'ın aldığı yürütmeyi durdurma kararının memur eliyle bakanlığa tebliğ edilmesi için geldiklerini belirterek, "Karar cuma günü itibariyle bakanlığa tebliğ edilmiş. Kararın tebliğ edildiğini öğrendik. Şimdi bu kararın uygulanması için sıra bakanlıkta'" dedi.

"GECİKTİRMEMELERİNİ TEMENNİ EDİYORUZ"

Beklentilerinin bakanlığın bu kararı bir an önce uygulamaya koyması yönünde olduğunu kaybeden Şağban, "Gençlerimizin bayramlarını çoşkuyla kutlaması için bakanlığın hukuku arkadan dolanmadan kararı uygulamasını bekliyoruz. 19 Mayıs bayramına daha çok zamanımız var. Tüm temenimiz, bakanlığın bu kararı uygulamasıdır. Hukuku arkadan dolanarak bu kararın uygulamasını geciktirmemelerini temenni ediyoruz. Şu anda karar ellerinde ve uygulamaları içinde yeteri zaman mevcut" diye konuştu.

"DİYARBAKIR'DA KUTLAYACAĞIM"

Alper Ayhan, bu karar nedeniyle Türkiye'nin her noktasında destek gördüğünü söyledi. Ayhan, "Diyarbakır'dan çok sayıda öğrenci ve genç arkadaşımız arayarak beni tebrik etti. Bu bayramı birlikte kutlamak için de beni Diyarbakır'a davet ettiler. Bu davetlerine olumlu cevap verdim. 19 Mayıs bayramını Diyarbakır'daki arkadaşlarla birlikte kutlayacağım" dedi.