Yomra İlçesi’nde oturan ve bir gıda firmasında yönetici olarak çalışan su ürünleri mühendisi Mustafa Sıddık Işık, 2 yıl önce evinde beyin kanaması geçirdi. Ailesi tarafından götürüldüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde tedavi altına alınarak 2 kez ameliyat edilen Işık, yapılan müdahalelere rağmen yürüme ve konuşma yeteneğini kaybetti. Ankara ve İzmir’de çeşitli hastanelere giden ışık son olarak Samsun’daki özel Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne başvurdu. Burada 11 aydır tedavi gören Işık, tekrar yürümeye ve konuşmaya başladı. Yürüme ve konuşmayı yeniden öğrendiğini söyleyen Işık, "Beyin kanamasının ardından 2 ay yoğun bakım servisinde kalmışım ve doktorlar aileme durumunun çok ciddi olduğunu hayati tehlikem bulunduğunu söylemiş. Tedavi ardından hayati tehlikeyi atlattım ancak daha sonra yürüyemedim ve konuşamadım. Samsun’da yapılan tedavinin sonrasında şimdi tekrar desteksiz yürümeye başladım çok akıcı olmasada konuşabiliyorum. Çok mutluyum" dedi.

"29 HARFİ YENİDEN ÖĞRENDİ"

Eşi, 34 yaşındaki Ülker Işık, Mustafa Sıddık'ın bir çocuk gibi konuşmayı yeniden öğrendiğini belirterek, şöyle dedi:

"Beyin kanaması geçirdikten sonra çok zor günler geçirdik. Eşim ölümden döndü. Yaşama tekrar tutundu ancak beyninde kalan hasar nedeniyle yürüyemedi ve konuşamadı. Çeşitli hastanelere gittik son olarak Samsun’a geldik. Yürümeyi ve konuşmayı tekrar öğrendi. Çok sabır gerektiren bir süreçti. Eşim azmi ve gayretinin sonucunda şimdi tekrar desteksiz bir şekilde yürüyebiliyor belki çok akıcı değil ama konuşabiliyor. Şimdi ailece çok mutluyuz. 6 yaşında Nisa ve 4 yaşında Yusuf Egemen isimli iki çocuğum var. Onlarda bu süreçte babalarına büyük destek oldular."

Dr. Orhan Akdeniz de, Mustafa Sıddık Işık’ın çok büyük bir çaba gösterdiğini anlatırken, "Yaptığımız rehabilitasyon tedavisi ardından artık normal hayatını yaşayabilecek düzeye geldi. Büyük bir başarı kaydetti. Sonuç olarak geçtiğimiz 31 Mart'ta hastanemizden taburcu ettik" diye konuştu.



YK(İS/İD)