Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan’ın, Edirne’ye 20 kilometre uzaklıktaki Orestiada İlçesi’ndeki Orestiada Mireas Yüzme Kulübü, ekonomik kriz nedeniyle yüzme havuzları kapanınca, antrenman yapamadı. Yaklaşık 1 aydan bu yana antrenman yapamayan sporcuların tekrar yüzebilmesi için Orestiada Mireas Yüzme Kulübü Başkanı Odisseas Reçidis, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 13.00-15.00 saatleri arasında Edirne’deki Fatih Sultan Mehmet Kapalı Yüzme Havuzu’nda antrenman yapmak istediklerini bildirdi. Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, başvuruyu Edirne Valisi Hasan Duruer’e iletti. Vali Duruer, komşu ülkenin bu istediğini kabul ederek antrenman için yüzme havuzunun tahsis edilmesi talimatını verdi. 

Ekonomik krizle boğuşan ülkenin sporcularına destek vermek istediklerini belirten Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, şöyle dedi:

"Geçen hafta resmi olarak Yunan kulübünden başvuru dilekçeleri geldi. Ekonomik kriz nedeniyle Orestiada Spor Kulübünün yüzme havuzu kapandığı için bizim yüzme havuzunda salonumuzu kullanmak istediklerini ilettiler. Bizde vali beye konuyu bildirdik. Vali beyde izin veri. Biz de Yunan kulübüne tahsisi gerçekleştirebileceğimiz bildirdik. Ekonomik krizde olan komşu ülkenin bu talebini değerlendirmek bizim için önemli. Şu an bize gelen talep sadece yüzme konusunda. Başka branşlarla gelen bir talep yok. Tahsisi ücretsiz olarak yapacağız. Kulüp, önümüzdeki hafta Çarşamba günü Edirne’de antrenmanlarına başlayacak."



FK(LK/İD)