Geçikmeli olarak Konya Garı'na ulaşan YHT'den inen yolcular 'kaplumbağa hızıyla' geldiklerini söyledi. Trende aç kaldıklarını ileri süren bazı yolcular, VIP serivisinde bulunan yiyeceklerin de dağıtılmadığını iddia etti. Gecikme nedeniyle tren garında yakınlarını bekleyenler de koltuklarda uyumak zorunda kaldı. YHT'nin gecikmesi sonrası yolcular için TCDD tarafından servis temin edildi. Yolcular merkez ilçelere dağıtıldı. 

TCDD, internet sitesinde aşırı kar yağışı ve yoğun kış şartlarından dolayı 25 Ocak tarihinden itibaren YHT tarife hızlarının altında çalıştırıldığı bildirildi. Yolcuların güvenliği için treninin yolda bekletildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

''27 Ocak günü Ankara ve Konya’dan karşılıklı hareket eden 21.45 hareket saatli YHT Setleri, yer yer 1 metreyi bulan kar kalınlığı ve sürgünler nedeniyle, yolun Kılavuz Dizel Trenlerle açılması ve hiçbir risk taşımayacak şekilde güvenli hale getirilmesine kadar yolda bekletilmiştir. Çalışmalar yoğun kar yağışı ve tipi altında gerçekleştirilmiştir. Yolda bekletilen YHT'lerin bekleme anlarında yolculara gerekli özen gösterilmiş, hiçbir şekilde tren dışındaki olumsuz şartlar yolculara yansıtılmamıştır. YHT Setlerinin, Kılavuz Trenlerin yolu açması, seyrüsefer emniyetine mani şartların ortadan kaldırılması: her türlü teknik önlemin alınması neticesinde güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaşması sağlanmıştır. Yolcularımız için, tren sonrası kent içi ulaşımda servis hizmeti verilmiş, hiçbir yolcumuz mağdur edilmemiştir. Gecikmeden dolayı yolcularımızdan özür dileriz.''



TY(İA/İD)