Tokat'ın Turhal İlçesi'nde yaşayan Menderes Dilek, Çorum'dan hayvan yemi yüklediği 73 DS 790 plakalı kamyon ile Tokat'ın merkeze bağlı Batmantaş Köyü'ne doğru yola çıktı. Dilek, kent merkezinden Batmantaş Köyü'ne doğru giderken, dün akşam saat 18.00 sıralarında yoğun kar yağışı nedeniyle Kurtbeli bölgesinde buzlanan yolda direksiyon kontrolünü yitirdi. Dilek, yoldan çıkan kamyonu, lastikleri zincirsiz olduğu için hareket ettiremedi. Dilek, bölgede cep telefonu çekmediği için de durumu yetkililere bildiremedi.

Batmantaş Köyü'nde hayvan yemi bekleyenler Menderes Dilek'in köye gelmediğini öğrenince yolun kapalı olabileceğini tahmin ederek durumu yetkililere bildirdi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri de gelen ihbar sonrası gece saat 24.00 sıralarında yola çıkarak etkili olan kar yağışı sonrası karla kaplanan köy yolunu açtı. Ekipler, Menderes Dilek'e ise Kurtbeli bölgesinde saat 02.00 sıralarında ulaştı. Donmamak için kamyon içerisinde battaniyeye sarılan Dilek'in kafasına poşet taktığı görüldü.

Dilek, "Akşam saat 6'dan bu yana burada kaldım. Zincirlerimi almadan çıktım, aracım da dondu. Battaniyeye sarılarak kendimi ısıtabildim. Az kalsın donuyordum" dedi. Menderes Dilek, kent merkezinde bulunan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne götürüldü.



FY(EA/CK)