Eğitim-Sen üyelerinin de destek verdiği çoğunluğu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu kalabalık, akşam saatlerinde Hoşnudiye Mahallesi Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplantı. Tramvayların geçiş yolu olan İsmet İnönü Caddesi'nden Porsuk Bulvarı'nda yürümek isteyen kalabalık ile polis arasında tartışma yaşandı. Polisler, kalabalığın tramvay yolundan değil ara sokaktan yürümesini istedi. Kısa süren tartışmanın ardından 'Üniversite A.Ş.'ye, YÖK Yasasına geçit yok. YÖK Kapatılsın' yazılı pankart açan kalabalık tramvayların geçiş yolundan yürümeye başladı. Polisler sık sık kalabalığı tramvay hattını kapatmamaları konusunda megafonla uyardı.

Porsuk Bulvarı Adalar Migros Mağazası önünde yürüyüşü tamamlayan kalabalık adına basın açıklamasını Çağla Safyürek okudu. Safyürek şunları kaydetti:

"12 Eylül ürünü olarak 6 Kasım 1981'de kurulan Yüksek Öğretim Kurulu, 31'inci yılı biterken kaldırılması yönündeki toplumsal mutabakata rağmen varlığını sürdürmekte, hatta sahip olduğu merkezi iktidar 'Yeniden yapılandırma' çalışmalarıyla daha fazla güçlendirilmek istenmektedir. Yıllardır söylediğimiz gibi YÖK, otoriter ve baskıcı yapısı ve zihniyetiyle tüm yükseköğretimi tahrip Seden bir ilişkiler sisteminin toplamıdır Kuşkusuz tüm bu sürecin temel taşıyıcısı olan YÖK yalnızca bir üst kurul değildir. YÖK üniversitede resmi ideolojinin yeniden üretilmesini sağlayan, sermayenin çıkarı doğrultusunda yarattığı ilişkiler sisteminin bir toplamı olarak algılanmalıdır. Bu sistem toplumla organik bağ kuramayan, toplumsal bir aidiyeti olmayan, yalnızlaşmış, iktidar ve güce tapınan, varlığı koşulsuz uyum sağlamak olan insanlar yaratmayı hedeflemektedir."

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık çeşitli sloganlar attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


EK(EK/SSA) (FOTOĞRAF)