Eski Enerji Bakanı ve AKP Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Rıza Sarraf'la ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin İran’a uygulanan ambargoyu delmediğini iddia eden Yıldız, “Avrupa’da ise birçok ülkede ambargo delindi ve Avrupa bankaları bu nedenle ceza aldı” dedi.

Yıldız, “Biz ambargoyu delmedik. O zamanlar görevde olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum, onlarca ülke İran’dan doğal gaz ve petrol aldı. İran’da üretilen petrolün yüzde 23’ünü Çin aldı. Japonya yüzde 17, Fransa yüzde 7 oranında petrol alımı yaparken, Türkiye de petrolün yüzde 7’sini aldı. Biz ambargoyu delmedik, kural neyse onu uyguladık.” ifadelerini kullandı. 

Yıldız, son olarak “Ambargoyu delmiş olan İsviçre’den 3, Fransa’dan 2, Almanya ve İtalya’dan da birer banka var. Birine 3.5 milyar dolar, diğerine 400 milyon dolar, bir başkasına da 2 milyar dolar ceza geldi. Ama bu dava görülürken o ülkelerin Cumhurbaşkanlarıyla alakalı bir şey duydunuz mu? Yok. O zaman bu işte bir numara var. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. ‘Bu konular için bizden herhangi bir evrak talep edilmedi. Biz de bir evrak göndermedik’ diye. İsterse gönderecekler. Peki niçin siz bu ülkenin siyasi konularını, ekonomik bir problemle alakalı. onun gerekçesi haline getiriyorsunuz.” diye konuştu.