Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği açılışlara katılmak için geldiği İzmir’de program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’da Boğaziçi Köprüsü’ne yapılması olası bakımla ilgili olarak "Köprüler de insanlar gibidir. Bakıma ihtiyacı var. Yaşlanıyorlar. Araçların 1000, 10 bin, 30 bin 100 bin kilometrede bir bakıma ihtiyacı varsa, köprünün de küçük büyük bakım periyoduna ihtiyacı vardır. Bu çerçevede 2013 yılı itibariyle İstanbul Boğaziçi Köprüsü, birinci köprü 40 yaşını doldurmuş olacak. Dolayısıyla büyük bakımı söz konusu. Telaşa gerek yok. İstanbullular mağdur olmayacak. Gereken tedbirler neyse bakımı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"KAPASİTENİN ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR"

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trafik, zaten İstanbul’da bir numaralı sorun. Köprü bakıma alınsa da alınmasa da bugün itibariyle birinci köprüden 200 bin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden 250 bin araç geçiyor. kapasitenin üzerinde çalışıyor. Bakım esnasında mağduriyet yaşanmaması için ona göre planlama yapılacak. Trafiği en az etkileyecek tarzda bir bakım programı gerçekleştirilecek. Endişeye gerek yok."

YARGIYA "BU İŞİ UZATMAYIN" ÇAĞRISI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma neticesinde iddianamenin kabul edilmesi üzerine değerlendirme yapan Binali Yıldırım, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Bir süreden bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik devam eden soruşturmalar, incelemeler var. nihayet konu iddia safhasından yargılama safhasına geçmiş durumda. Bir İzmirli, İzmir milletvekili olarak öyle veya böyle şekilde mahkemeyi etkilemekten alışmaktan vazgeçip, herkesin yargıya şu çağrıyı yapması lazım. Bir an önce bu işler görülsün, uzamasın. İzmir’in üzerindeki bu şaibeler de kalksın" dedi.

HÜKÜM OLMADAN SUÇLU İLAN EDİLMEMELİ

Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bulunduğunun hatırlatılması üzerine o yöne dönerek tokalaşan Yıldırım, "Sayın Başkanımız her zaman yanımızda. Sorunumuz yok. Yargılama hızlı şekilde olmalı. Gerçekler ortaya çıkmalıdır. Bunu bekliyoruz. Biz hiçbir hüküm olmadan kimsenin peşinen suçlu ilan edilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz. Buna sayın Başkanımız da dahildir" diye konuştu.



BT(İÖ/İD)