Bursa 15'inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ’görevi kötüye kullanmak’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan Merkez Yıldırım İlçesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Özgen Keskin ve dönemin 35 meclis üyesi son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık Servet Büyükpoyraz ile sanıkların avukatları Hasan Koç, Recep Kaygun ve Yavuz Boz katıldı.

Sanık avukatı Hasan Koç, müvekkillerinin imar mevzuatı çerçevesinde kamu yararını gözeterek hareket ettiklerini belirterek, "Müvekkillerimin eylemi sonucu üçüncü bir kişinin haksız yarar sağlaması mümkün değildir. Yapılan plan değişikliği ile arsa sahibine tanınan hak, bu şahsın yasadan kaynaklanan hakkıdır. Yapılan işlem sonucu kamunun veya belediyenin zarara uğraması mümkün değildir. Müvekkillerim görevlerini kötüye kullanma kastı ile değil kamu yararı bulunduğu inancı ile hareket etmiştir’’ diye konuştu.

Mahkeme hakimi Göksel Akyazı, olayın olduğu zamanda Yıldırım Belediyesi’nde İmar ve Planlama Komisyonu Başkanı olarak görev yapan Servet Büyükpoyraz'I, arsa sahibinin lehine ve kamunun aleyhine sonuç doğuracak şekilde belediye meclisine yanlış rapor sunduğunu ve bu sebeple görevi kötüye kullanmak suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, belediyede İmar ve Planlama Komisyonu üyesi olarak görev yapan diğer sanıklar Muammer Dündar, Ahmet Okumuş, Hayri Yüksel, Ali Hasan Yoluç, Celal Demir’e ise yanlış komisyon raporu düzenleyip bir kısım gerçek bilgileri rapora yansıtmayarak meclis üyelerini yanlış yönlendirdiği gerekçesiyle görevi kötüye kullanmak suçundan 2'şer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Hakim, duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak sanıkların cezalarını önce 1 yıl 8 aya indirdi. Sanıkların sabıkasız oluşunu dikkate alarak cezalarını erteledi.

Hakim, aralarında Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’in de bulunduğu 32 sanığın ise üzerlerine atılı suçların unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek beraatlarına karar vererek duruşmayı bitirdi.



HT(FK/AAA)