Karaağaç Mahallesi, Arifiye Caddesi üzerindeki tek katlı bahçeli bir evde yaşayan 54 yaşındaki Orhan Soygeç, evin içerisinde yılan olduğunu görünce, eşi ve çocuklarını alarak dışarı çıktı. Komşularının yardımıyla sopalarla yılanları evden çıkarmaya çalışan Soygeç, yaklaşık 2 metre uzunluğundaki 3 yılını öldürdü. Evde gezen yılanların çekyatlara girdiğini gören Soygeç, evdeki bazı eşyalarını bahçeye çıkarıp ateşe verdi. Tüm eşyalarını dışarı çıkaran Orhan Soygeç’in çıkardığı yangını Edirne Belediyesi İtfaiye ekipleri söndürdü.

Evinin mutfağına girdiğinde yılanları gördüğünü anlatan Orhan Soygeç, “Mutfağa girdiğimde yılanları görünce hemen eşimi ve çocuklarımı dışarı çıkardım. Komşularla birlikte evin içine korkarak girdik ve 2 metre boyunda 3 tane yılan öldürdük. Diğer yılanların ise çekyatın içine girdiğini görünce çekyat ve bazı eşyaları yaktık. Yangını itfaiye gelip söndürdü. Bunlar en zehirli olan türden. Biz uzun süredir yılanlarla yaşıyormuşuz haberimiz yokmuş, şimdi eve giremiyoruz. Evin her tarafında yılanlar yuva yaptı. İki tane daha var içeride onları bulamıyorum. Çocuklarımla bu geceyi komşuda geçireceğiz artık eve giremeyiz” dedi.

Karaağaç Mahalle Muhtarı Agah Korkan ise yılanların yakınlardaki arazi ve tarlalardan geldiğini tahmin ettiklerini ifade ederek, “Bu sıralar evlere çok yılan girmeye başladı. Kendi imkanlarımızla yılanları öldürdük ama içeri de daha 2 yılan olduğunu görmüşler. Bunlar fakir insanlar eşyalarını da yaktılar şimdi onlara yardım yapılması gerekiyor” dedi.



EÖ(LK/AAA)