İki gencin Otel Basri'de dün gece gerçekleştirilen düğününe Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, AK Partili Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, sosyal hizmetlere bağlı kuruluşların yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yurtta kalan genç kızlar ve çok sayıda davetli katıldı.

"GELİNİN ARKASINDA DEVLET VE BALIKESİR VAR"

Nikahı kıyan Belediye Başkanı Ok, damat Mevlüt Dağdemir'e “Ayşe Efe ile evlenmeyi kabul ediyor musunuz?” diye sorarken, genç damat yüksek sesle “evet” diye bağırdı. Başkan Ok, bunun üzerine, “Bu ses evde böyle çıkmasın ama, ilk ve son olsun bu tamam mı damat ? Gelinin arkasında koskoca devlet ve Balıkesir var ona göre” diye, espri yaptı.

VALİ DUYGULANDI

Tümgeneral Öztürk'le nikah şahidi olan Vali Yılmaz Arslan, geline bilezik taktı, evlilik cüzdanını kendisine verdi. Damada da “eniştemiz” diye takıldı. Arslan, “Balıkesir'de 2.5 yıllık görev sürem içinde bir çok nikaha ve düğüne katıldım. Ama en çok mutlu olduğum, duygulandığım düğün bu oldu. Kurumlarımızdaki diğer kızlarımızı ve erkeklerimizi de evlendirip, bu tür düğünleri daha çok yaşamayı arzu ediyoruz. Belediye başkanımızın da söylediği gibi devlet arkasında kızımızın, damadımızın gözünü korkutmak istemiyoruz ama gelinimize sahip çıkmasını istiyoruz. Çıkacağına da inanıyoruz. Bu güzel çiftimize iki cihan saadeti diliyorum. Sağlıklı çocuklar diliyorum. Bu evliliğin her iki taraf içinde mutluluk vesilesi olmasını istiyoruz” dedi.

YURDU YAPTIRAN KASAPOĞLU ÇİFTİNE TEŞEKKÜR

Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, “Bugün çok özel bir gün yaşıyoruz. Bugün burada kız evi olarak bulunuyoruz. Kızımız Ayşemizi telli duvaklı olarak gelin etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayşe'nin yine yurtta kalan diğer kızlarımıza da örnek olmasını diliyoruz. Kızımız Ayşe'yi oğlumuz Mevlüt'e ve ailesine emanet ediyoruz. Bundan sonra da mutluluk haberlerini almayı umut ediyoruz. Düğünümüze katılan Halil ve Fatma Aliye Kasapoğlu çiftine de bu güzel çocuklarımıza sahip çıktığı, bu yurdu yaptırdığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dağdemir çifti takı törenin ardından dans pistine çıkarken, mutluluklarını yurttaki arkadaşlarıyla birlikte dans edip, oynayarak kutladı.