--------------


Faik KAPTAN/İSTANBUL, TÜRK Hava Yolları’nın (THY) Tel Aviv Müdürü F.D. ve Muhasebe Şefi S.D. ve bir muhasebe çalışanı İsrail Maliyesinden görevliler tarafından vergi kaçırıldığı iddiasıyla gözaltına alındı. Yapılan sorguların ardından İsrailli Maliye yetkilileri, 3 THY çalışanını serbest bıraktı. Alınan bilgiye göre İsrail Maliye ekipleri Ben Gurion havalimanı’nda bulunan THY ofisi ve şehir merkezindeki THY ofisine gelerek bilgisayar kayıtlarına da el koydu.

Olayı doğrulayan Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği, Tel Aviv Müdürü F.D.  ve Muhasebe Şefi S.D ile  bir muhasebe çalışanının daha sonra serbest bırakıldığını ve olayı takip ettiklerini bildirdi.  THY Basın Müşavirliğinden konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı ve şöyle denildi:“

“Dün sabah saat 10:30'da İsrail Vergi Dairesi görevlileri Türk Hava Yolları’nın Tel Aviv ofisine gelerek, vergi ödemeleri konusunda incelemeler yapmıştır. Ofiste yapılan inceleme saat 14:00 civarı bitmiş, Tel Aviv Müdürü ile 2 muhasebe çalışanımız vergi dairesine götürülerek ifadeleri alındıktan sonra bırakılmışlardır.

İsrail Vergi Dairesi tarafından verilecek karara göre gerekli işlemler yapılacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”

FK (MK)