Birinci Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi başka suçtan hükümlü davanın tutuksuz sanığı Sedat Peker ve başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay'ın tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul 13. Ağır ceza Mahkemesi sanıkların ve avukatların sözlü ve yazılı taleplerine ilişkin görüşünü yaklaşık bir saatlik aranın ardından açıkladı. Mahkeme heyeti, başka suçtan hükümlü Sedat Peker ve başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay'ın tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme kararında, dosya kapsamı, alınan beyanlar ve yargılama aşamasında toplanan deliller ve sanıkların üzerlerine atılı suçu işledikleri konusunda kuvvetli suç şüphesinin bulunması, delilleri de karartma yönünde deliller bulunduğunu belirtti. Mahkeme, bu gerekçelerle sanıklar Peker ve Gülaltay'ın "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına hükmetti. Sanık ve avukatların taleplerinin celse arasında değerlendirmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 5 Mart 2012 tarihine ertelendi.

Duruşmada tutuklu sanık sayısı 31'e yükseldi. Bu arada sanık Gülaltay, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki organize suç örgütü davası kapsamında Nisan 2007'den beri tutuklu olarak yargılanıyor.

SK