Önceki haberimizde, yanlışlıkla "Başbakan'ın yengesinin cenaze törenine katıldığı" bilgisi yer aldı. Bu bölümü çıkararak haberimizi YENİDEN veriyoruz...

----------------------------------------------------------------------------------

 


Faik KAPTAN/İSTANBUL, Başbakan Erdoğan Çin seyahetini Konya'da bir programa katıldıktan sonra gerçekleştirecek. Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Başbakanı Vın Ciabao'nun davetlisi olarak beraberinde bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, işadamları, akademisyenler ve basın mensuplarından oluşan bir heyetle birlikte bugün saat 14.00’de İstanbul'dan haraket etti. Başbakan Erdoğan'ın önce Konya'da bir programa katılacağı daha sonra heyetle birlikte Çin'e uçağı öğrenildi.


ÖNCE KONYA'YA UĞRAYACAK


Başbakan Erdoğan, Çin Halk Cumhuriyeti'ne gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na geldi. Başbakan Çin’e gitmeden önce daha evvel programına aldığı Konya Selçuklu Belediyesi Hizmet Binası'nın açılışını yapmak üzere önce Konya’ya gitti. Beraberindeki heyette bulunanların Konya’da pasaport işlemleri nedeniyle gecikme yaşanmaması için kontrollerı Atatürk Havalimanı’nda yapıldı. Başbakan Selçuklu’da açılış törenine giderken beraberindeki davetliler de Konya’da havalimanı’nda pasaport çıkışları yapıldığı için transit salonda bekleyecekler. Konya’dan hareket saatinin de 18.30 civarında olacağı belirtildi. Beraberinde eşi ve kızı da olan Başbakan Erdoğan’ı Atatürk Havalimanı VİP salonundan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer ilgililer uğurladı.

27 YIL SONRA İLK KEZ

Türkiye'den Çin Halk Cumhuriyeti’ne Başbakan düzeyinde 27 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak olan ziyaret, başkent Pekin'e ilaveten, Şanghay ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin (SUÖB) başkenti Urumçi'yi de kapsayacağı bildirildi. Başbakan Erdoğan ile mevkidaşı arasında Pekin'de yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerin tüm yönleriyle ele alınması, birçok alanda işbirliği imkanları üzerinde durulması, her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel/uluslararası konulara ilişkin kapsamlı görüş alışverişinde bulunulması beklenmektedir.

Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Hu Cintao, Devlet Başkan Yardımcısı Şi Cinping, Ulusal Halk Kongresi Başkanı Vu Bangguo ve SUÖB Valisi Nur Bekri ile görüşme yapacağı belirtildi.

FK(BB)