THY’nin İstanbul’dan Moldova’nın Başkenti Kişinev’e giden TK-269 sefer sayılı uçağı bugün saat 07.45’te kalkmak üzere 112 yolcusunu aldıktan sonra kapısını kapatarak Taksi Yolu üzerinden pist başına hareket etti. Bu sırada emniyet güçlerine uçakta bomba olduğu şeklinde telefonla bir ihbar geldi. Derhal güvenlik kuvvetleri Uçuş Kulesi aracılığı ile pilota ulaşıp ihbarı bildirdiler. Bunun üzerine uçak henüz pist başına gelmediği için ve uçak iniş kalkış trafiğini engellemeyecek bir pozisyonda olduğu için pilot tarafından olduğu yerde durduruldu.

Kargo terminali karşısında bulunan ve Uçak Taksi Yolu olarak adlandırılan bölgede park eden THY’nin “Elazığ” adlı uçağı özel harekat polisleri, bomba ekipleri ve Atatürk Havalimanı Polisleri tarafından güvenlik çemberine alındı.

DOLANDIRILDIM, ONUN İÇİN İHBAR YAPTIM.

Devlet Hava Meydanları itfaiyesi ve ambülansları da uçak altına geldikten sonra özel eğitimli polisler uçağın içine girdi. Bu sırada emniyet güçlerine başvuran ve adının A.A. olduğu bildirilen bir şahıs bomba ihbarını kendisinin yaptığını itiraf etti. Gözaltına alınan A.A. itirafında İstanbul’dan Kişinev’e giden yolculardan birisinin kendisini dolandırdığı ve kaçtığı için uçağa bomba ihbarı yaptığını söylediği öğrenildi. Gözaltına alınan A.A.’nın bu itirafı üzerine uçakta bulunduğunu idda ettiği şahıs arandı ancak böyle bir kimseye rastlanılmadığı polis tarafından bildirildi.

Bu arada uçakta bulunan yolcular güvenli bir bölgeye alındı ve uçakta emniyet güçleri tarafından özel bir aramadan geçirildi. İhbarın asılsız olduğu anlaşıldı. Tekrar yolcusunu alan uçak saat 11.15'te Kişinev’e hareket edecek.

FK-İY (FOTOĞRAF)