Gülseli Özdemir - Taner YENER- İSTANBUL,Sivil toplum örgütleri ve bazı sendikaların kadın üyeleri, hükümetin kürtaja yönelik tutumunu protesto etmek için Galatasary Lisesi önünde toplandı. Galatasaray Lisesi önünde oturan yüzlerce kadın, "Kürtaj haktır, karar kadınların" yazılı pankart açtı ve "Kadınlar özgür olsa dünya yerinden oynar", "Kadın düşmanı Tayyip Erdoğan", "Kürtaj haktır karar kadınların", Kuluçka değiliz, bedenim benim" şeklinde sloganlar attı. Ayrıca kadınlar eylem boyunda sık sık düdük çaldı ve alkış tuttu. Oturma eylemi sırasında İstiklal Caddesi'nde yaya trafiği durma noktasına gelirken, tramvay seferleri de bir süre gerçekleştirilemedi.

Grup daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını Feride Eralp okudu. Eralp basın açıklamasında şunları söyledi:

"Kürtajın yasaklanmasının veya süresinin kısaltılmasının, bizleri sağlıksız ve güvenliksiz, merdiven altı yöntemleri kullanmaya iteceğini, her gün 5 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü bu topraklarda, yeni kadın cinayetlerine yol açacağını biliyoruz. Bu nedenle kürtaj hakkının sadece bedenimizin ve doğurganlığımızın denetimiyle değil, yaşam hakkımızla da doğrudan ilintili olduğunu hatırlatıyoruz."

Basın açıklamasında ayrıca kürtaj süresinin uzatılarak 12 haftaya çıkarılması talep edildi.