Yeni Zelanda'nın Dunedin kentinde yaşamasına karşın hafta sonu tatili için gittiği Christchurch kentinde hayatını kaybeden Didem Yaman ölümünün 1’inci yılında, ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde adının verildiği “Didem Yaman' amfisinde düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine ÇOMÜ Rektör Yardımcısı ve Fakülte Dekanı Prof.Dr. Yücel Acer, Eğitim Fakültesi Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mete Tunçoku, dekan yardımcıları Yrd.Doç.Dr. Soner Karagül ve Yrd.Doç.Dr. İsmail Elagöz, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra Yaman'ın babası İzzet Yaman ve kız kardeşi Çiğdem Yaman ile yakın dostları da katıldı.

Deprem kurbanı Yaman'ın hocası Eğitim Fakültesi Japon Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mete Tunçoku, anma töreninde, Didem Yaman'ın 'Güvenlik açısından Amerikan-Türk ve Amerikan-Yeni Zelanda İlişkileri' başlıklı doktora tezini özetledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Acer de Didem Yaman'ı örnek bir insan olarak yetiştiren babası İzzet Yaman'a çiçek takdim ederek, üniversite ve fakülte adına teşekkür etti.

Anma Günü dolayısıyla Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçisi Taha Macpherson'ın gönderdi mesaj da törende okundu.

YAMAN İÇİN ANI KİTABI

Öte yandan, Didem Yaman anısına Prof. Dr. Mete Tunçoku öncülüğünde bir yıldır devam eden çalışmalar sonunda basılan 430 sayfalık anı kitabı da anma gününde yayınlandı. ÇOMÜ'nün resmi yayını olarak basılan kitapta ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Acer, Prof. Dr. Mete Tunçoku ve Yeni Zelanda'daki danışmanı Prof. Dr. Will Harris'in Didem Yaman'ın ölümüyle ilgili duygularını anlatan yazılarının yanı sıra sınıf arkadaşları ve genç meslektaşlarının uzmanlaştıkları alanlarda yazdıkları toplam 9 bildiri yer aldı. İlk bildiri, Didem Yaman'ın doktora tezinin 1’inci ve 2’nci bölümünden oluştu. İlk etapta bin adet basılan anı kitabı bilimsel ve akademik bir çalışma olarak ÇOMÜ'nün yayınları arasında yerini aldı. Kitap, anma törenine katılan konuklara dağıtıldı.