Turizm firmasında çalışan Hasan Yürekli, Kepez İlçesi 3232 Sokak'taki bir çöp konteynerinde kedi sesi duyunca çöpleri boşalttı ve ağzı bağlı çuvalın içinde 5 yeni doğmuş kedi buldu. Çöpten çıkardığı yavru kedileri mukavva kartonla kaldırıma koyan Yürekli, Antalya Hayvan Dostları Derneği'ne haber verdi. Telefonla aradığı belediye görevlilerinin hayvan barınağında yer olmadığı için kedileri almaya gelmediklerini iddia eden Yürekli, yavru kedileri çuvalla çöpün içine atan kişi ya da kişilere tepki gösterdi.

Hasan Yürekli'nin çağrısı üzerine gelen Antalya Hayvan Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Asuman Aschbauer, yavru kedilerden birinin telef olduğunu görünce, gözyaşlarını tutamadı. Hayvan sevgisi ve sokakta yaşayan hayvanların bakımı konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini ifade eden Aschbauer, "Yeni doğmuş kedileri çuvalla çöpe atan insanların vicdansızlığına dayanamıyoruz. Böyle bir manzarayla karşılaşmak çok kötü. Ramazan ayını yaşıyoruz ve biz burada bir canı kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Telef olan yavru kediyi yol kenarındaki parka gömen hayvanseverler, diğer 4 kediye de sahip bulmak üzere otomobil ile evlerine götürdü.



TY(SU/CK)