Son Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Bitlis'e atanan Sadettin Akgüç göreve başladı. Polisevi önünde İlçe emniyet müdürleri ve şube müdürleri tarafından karşılanan Akgüç, birlikte görev yapacağı İlçe ve şube müdürleriyle tek tek tanıştı. Güvenliğin kamu hizmetlerinin olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Akgüç, güvenliğin tek başına bir iş olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu:

"İlerleyen süreçte birbirimizi iyi tanıyarak Bitlis’in güvenliğine hizmet edeceğiz. Sizlere de haberin en iyi şekilde yansıması için elimizden geleni yapacağız. Sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Bitlis’te halkın güvenliği için gece gündüz ayakta olacağız. Güvenli olan şey şehirde insanların hissettikleridir. Burada vatandaşla ilişkilerimiz çok iyi olacak, halkın içinde yer alacağız. Bitlis tarihi, doğası ve kültürü olarak bölgenin en zengin yerlerinden biridir. Benden önce burada görev yapan emniyet müdürümüze de teşekkür ediyorum. Depremden dolayı zarar gören hizmet binasının yerine yapılacak olan yeni hizmet binası için gerekli bütün altyapıyı hazır hale getirmiştir. Biz de bundan sonra üstümüze düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağız."

'HER YERDE BİTLİS'TEN BİR HATIRA ANLATACAĞIM'

Çorum il Emniyet Müdürlüğü' ne atanan Halil İbrahim Doğan da Bitlisli'lerden helallik isteyerek, burada görev yaptığı sürede kendisine destek olan herkese teşekkür etti. Bitlis'ten güzel hatırlarla ayrıldığını belirten Doğan, "Gittiğim her yerde Bitlis’ten bir hatıra anlatacağım. Önümüzdeki süreçte de yolum düşerse Bitlis’e mutlaka geleceğim. Bitlis’te benim ile birlikte görev yapan basın mensubu arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra yapılan devir teslimle Bitlis Emniyet Müdürlüğü görevini Sadettin Akgüç aldı.



ÖÇ(FE/COŞ)