Olay dün saat 17.00 sıralarında Emek Mahallesi Beyaz Çiğdem Sokak, Vali Ali Fuat Güven İlköğretim Okulu karşısındaki evin bahçesinde meydana geldi. Akşam namazı için gittiği camiden evine dönen Zeki Ergin, bahçe kapısını açtığında eşi Neziha'yı kanlar içerisinde yerde yatarken buldu. Boğazı kesilen ve çeşitli yerlerinden bıçaklanan Neziha Ergin, gelen 112 ekibinin çabasına rağmen kurtarılamayarak olay yerinde yaşamını yitirdi.

Öldürülen Neziha Ergin'in cesedi, otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı. Sokakta oynayan bir grup çocuk olayın meydana geldiği evin bahçe duvarından 25-30 yaşlarında, kirli sakallı ve başında siyah bere olan bir kişinin dışarı doğru atlayıp hızla uzaklaştığını söyledi.

5 KİLOMETRELİK ALANDAKİ İŞYERİ KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri ilk etapta 5 kilometre çapında bir alandaki işyerlerinin güvenlik kameralarını inceledi ve yaptıkları çalışmalar sonunda şüphelinin 3 ay önce taşınan, öldürülen Neziha Ergin'in bekar olan eski komşusu Erkan Dikbastı olduğunu belirledi. Erkan Dikbastı, polisler tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

'KORKUTMAK İSTEDİM'

Gözaltına alınan Erkan Dikbastı, eski komşuları Neziha Ergin'in daha önce kendisi hakkında ahlaksızlık yaptığı, sürekli olarak eve kadın getirdiği yolunda dedikodu çıkardığını, bu yüzden de aralarında husumet bulunduğunu söyledi. Neziha Ergin'i korkutmak için evine gittiğini belirten ve işsiz olan Erkan Dikbastı'nın polislere, şunları söylediği öğrenildi:

"Ben dayımla birlikte kalıyordum. Daha önce bu semtte oturuyordum. 3 ay önce taşındık. Neziha Ergin daha önce hakkımda ahlaksız olduğum şeklinde dedikodu çıkarmıştı. Bu yüzden de aramızda husumet vardı. Onu korkutmak için evine gittim. Bahçe kapısını çaldım. Açtığında beni görünce kapıyı kapatmaya çalıştı. Ben de paniğe kapıldım ve onu bıçakladım. Daha sonra duvardan atlayıp kaçtım. Kaçarken de üzerim kanlı olduğu için bir evin bahçesinde asılı olan bir pantolonu çaldım. Ardından bir arkadaşımın yanına gidip dayımın beni evden kovduğunu söyleyerek ondan kazak istedim. Pantolonu ve kazağı giydikten sona da berbere gidip sakallarımı ve saçlarımı kestirdim."

Neziha Ergin ile eşi Zeki Ergin'i daha önce de tehdit ettiği belirtilen Erkan Dikbastı, Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Öldürülen Neziha Ergin'in cenazesi ise yakınları tarafından ESOGÜ Hastanesi morgundan alınarak olayın meydana geldiği Emek Mahallesi'ndeki Merve Camii bahçesine getirildi. Cuma namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Neziha Ergin'in eşi Zeki Ergin ile çok sayıda kişi katıldı. Sürekli gözyaşı döken Zeki Ergin'i yakınları teselli etmeye çalıştı. Neziha Ergin, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Asri Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.



KA,HT(EK/SS)