Kırıkkale'de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Kırıkkale Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret eden Nimet Ataş, idareye yurtta kalan çocukların Ankara'ya iletmek istedikleri sorunlarını öğrenmek istediğini söyledi.

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde doğduğunu, kendisinin de 7 çocuklu bir ailenin üyesi olarak sokaklarda mendil satarak büyüdüğünü kaydeden Nimet Ataş, Muş'ta bir mağazada tezgahtar olarak çalıştığını ve kendisine iş veren patronlarına minnet borçlu olduğunu belirtti.

SOKAK ÇOCUKLARI İÇİN YOLA ÇIKTIM

Sokaklarda yaşayan, yurtlara sığınamayan, kimsesiz ve aynı zamanda sokaklarda çalışmak zorunda kalan toplum tarafından "sokak çocuğu" diye adlandırılan çocuklar için bu yürüyüşe çıktığını ifade eden Nimet Aktaş, çeşitli zorluklarla karşılaştığının altını çizerek, "Ailem ve arkadaşlarım tarafından yola çıkmamam istendi, ancak ben o sokaklarda mağdur edilen kardeşlerim için bu yola devam ediyorum. Ben sokak çocuklarının dağlarda değil, şehir meydanlarında polise taş atmayıp, gül uzatmasını istiyorum ve bu nedenle yola çıktım" dedi.

KİMSESİZLERİ DIŞLAYARAK İYİ BİR ŞEY YAPTIKLARINI SANIYORLAR

Bu yolculuğa bazı insanları utandırmak adına çıktığını, kimsesiz çocukları dışlayarak iyi bir şey yaptıklarını sanan insanlar olduğunu anlatan Ataş, sokaktaki bir çocuğun dışlandığı zaman çok kolay suç örgütlerine katılabildiğini belirterek, "Ben bunların örneklerini birebir yaşayıp tanık oldum. Bu yürüyüşümün tek nedeni, sokaklarda kimsesizliğe ve yalnızlığa itilmiş sokak çocuğu olarak adlandırılan, o zavallı çocukların sorunlarını cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza iletmek. Bu konuda kendi kişisel tepkimi ortaya koymak adına yoldayım" diye konuştu.

Kürt asıllı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan da gurur duyduğunu ifade ede Ataş, sokaklarda çalışan, sokaklarda yaşayan aç ve ekmeğe muhtaç olan çocuklara iş verilse, yarınların daha parlak ve güneşli olacağını, bayrağa, vatana, millete sadık gençler yetişeceğini söyledi.

AJANDAMDA 235 ÇOCUK İSMİ VAR

Tanıdığı sokak çocuklarının hayat hikayelerini ajandasına yazdığını belirten Ataş, "Ajandamda 235 çocuk ismi var. Benim şu an hiçbir resmi kurum ve kuruluşla bağlantım yok. Tek amacım ve gayem, sırtımda taşıdığım Türk bayrağını sayın cumhurbaşkanımıza takdim ederek, kendisinden sokak çocukları için yardım talep etmek" dedi.