Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıl nedeniyle yasama, yürütme ve yargı organları başkanlarıyla Çankaya Köşkü’nde öğle yemeğinde bir araya geldikten sonra Cumhurbaşkanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada toplantıda yasama, yürütme ve yargı ile ilgili temel konuların ele alındığı ve ve karşılıklı görüşlerin paylaşıldığı belirtildi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, gelenekselleştirdiği toplantı çerçevesinde Yasama, Yürütme ve Yargı organlarının başkanlarıyla Çankaya Köşkü’nde biraraya gelmiştir.Toplantıya TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Sayın Haşim Kılıç, Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Sayın Sadullah Ergin, Yargıtay Başkanı Sayın A. Nazım Kaynak, Danıştay Başkanı Sayın Hüseyin H. Karakullukçu, Sayıştay Başkanı Sayın Recai Akyel, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Sayın Ahmet Akyalçın, Askeri Yargıtay Başkanı Hak. Tuğg. Sayın Hasan Dengiz, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hak. Tuğg. Sayın Abdullah Arslan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Sayın Mustafa İsen ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Sayın O. Koray Ertaş katılmıştır.

Toplantıda Yasama, Yürütme ve Yargı ile ilgili temel konular ele alınmış ve karşılıklı görüşler paylaşılmıştır. Hukuk sistemimizin evrensel normlar ve değerler ışığında geliştirilmesi, demokrasi ve insan hakları alanlarındaki standartlarımızın daha da ileriye taşınmasının önemi vurgulanmıştır. Bu kapsamda, yargının daha etkin ve hızlı görev yapabilmesi için, yargı organlarının ihtiyaçları, yargı reform paketi ve Anayasa değişikliği çalışmaları üzerinde durulmuştur. Toplantıda ayrıca, Yargı Organları Başkanları tarafından, kamuoyundaki yargıya yönelik açıklama ve tartışmalarla ilgili hassasiyetler dile getirilmiştir."

DHA(MV/COŞ)