Emlakçılık yapan Birol Bulut, geçen 25 mart günü alkollü olarak 20 KZ 177 plakalı otomobilin direksiyonuna geçti. Muğla- Fethiye karayolunda ilerleyen otomobil, saat 22.30 sıralarında Ortaca Orman İşletme Şefliği yakınlarında kontrolden çıkarak yaklaşık 10 metre yükseklikten şarampole yuvarlandı. Beton elektrik direğine çarpan otomobil hurdaya dönerken, Bulut ağır yaralandı. Olay yerinde bir kez, hastanede de iki kez kalbi duran ve doktorların müdahalesiyle hayata döndürülen Bulut, Ortaca Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Özel Yücelen Hastanesi’nde 20 gün verdiği yaşam mücadelesini geçen Cumartesi günü sabah saatlerinde yitirdi. Bulut, ölümünden bir gün sonra ilçeye bağlı Akıncı Köyü’nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi.

SAVCI MEZARI AÇTIRDI

Ortaca Cumhuriyet Savcısı Erhan Şahin, Birol Bulut’un kendisinden izin alınmadan defnedildiğini belirterek, mezarın açılmasına ve cesede otopsi yapılmasına karar verdi. Bunun üzerine Bulut’un mezarı, defnedildikten 2 gün sonra geçen Salı günü açıldı ve cesedi çıkarılarak otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi. Bulut’un ailesi, savcıya tepki gösterip ellerinde ölüm raporu bulunduğunu dile getirdi.

YENİDEN DEFNEDİLDİ

İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’nda yapılan otopsinin tamamlanmasının ardından Bulut’un cenazesi ailesine teslim edildi. Dün ilçeye getirilen Birol Bulut, aynı mezarına defnedildi.

CK(İÖ/COŞ)