Samsun'un İlkadım İlçesi'nde 23, Atakum İlçesi'nde 12 ve Canik İlçesi'nde 10 çift 12.12.2012 tarihinde evlenmek için belediyelerin nikah memurluklarına başvurdu. Aşırı talep nedeniyle yarın için sıra alamayan çiftler ise bugün dünyaevine girdi.

23 yaşındaki Recep Keskin ve 20 yaşındaki Seçil Canayakın'ın nikahını İlkadım Belediye Başkanı MHP'li Necattin Demirtaş kıydı. Demirtaş, 12.12.2012 tarihinin tekrarının ancak 100 yıl sonra gerçekleşecek olması nedeniyle evlenecek çiftlerin bu günü özel olarak gördüklerini belirtti. Demirtaş, "Aşırı bir talep var bu tarih için. Biz de talebe cevap vermeye çalışıyoruz. Yarın tüm gün nikah törenleri yapılacak. Ancak yarınki yoğunluk nedeniyle bazı çiftlerimize bugün nikah kıydık. Normalde kış aylarında günde ortalama 7 yaz, aylarında da 15 nikah töreni gerçekleştiriyorduk. Yarın için talep çok fazla" diye konuştu.

Seçil Canayakın da evlenmeye karar verdiklerinde özel bir tarihte nikah kıyılmasını istediklerini belirterek, "Aslında biz yarın için planlama yapmıştık ancak geç kaldığımız için olmadı. Bugün evlendik, mutluyuz. Bu günün tarihi de artık bizim için çok özel" dedi.

ÇORUM'DA DA 23 ÇİFT EVLENECEK

Çorum'da da 23 çift, 12.12.2012 tarihinde evlenmek için başvuruda bulundu. Çorum Belediyesi Nikah Memurluğu'na başvuran çiftlerin nikahlarının yarın gün içerisinde kıyılacağı belirtildi.

Ayrıca, 14 Şubat 2013 Sevgililer Günü için de talep gelmeye başladığı belirtildi.



YK,YÇ(MS/CK)