Belediye Başkanı Hasan Ünver’in koordinatörlüğünde Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi (KAÇEM) tarafından, geçen şubat ayı içerisinde başlatılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından il belediyeleri arasında en başarılı projelerden biri olarak ödüllendirilen 'Aile Olmak Zor Değil' adlı projenin tanıtımı Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ nde yapıldı.

Merkez girişinde kırmızı karanfillerle karşılanan 50 yıl ve daha üzerinde beraberliklerini devam ettiren çiftleri çocukları ve yakınları da yalnız bırakmadı.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde projenin tanıtımı ve gala gecesinin açılışında konuşan Belediye Başkanı Hasan Ünver, aile olmanın erdem ve faziletini bin yılı aşkın bir zamandan beri devam ettiren Türk milletinin toplumsal yapısının bu sayede sarsılmaz bir güce ulaştığını söyledi.

Etkinlikte daha sonra Vali Abdurrahman Savaş, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanı Hasan Ünver, evliliklerini 50 yıl ve daha üstünde devam ettiren Penbe– Ali Turan, Gülsel- Ruşen Kaymakçı, Kevser- Sadık Dirikoç ile engelli olmalarına karşın 2 çocuklarıyla birlikte aile olmanın sevincini yaşayan Hatice- Şaban Yalçın’a Sevgi madalyası, Aile Beratı ve örnek aile kitabı verdi. Geri kalan 277 aileye de Sevgi madalyası, Aile Beratı ve örnek aile kitabı verildi.

NİKAH DA KIYILDI

Aile Haftası kutlamaları kapsamında eczacı teknisyeni Mustafa İlhan ile ev hanımı Nesibe Eriş’in de nikahları Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından kıyıldı. Genç çiftin nikah şahitliklerini de Vali Abdurrahman Savaş ve Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider birlikte yaptı. 



AK(OE/COŞ)