PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde şehit düşen 43 yaşındaki korucu Hüsamettin Kandemir Bitlis'te törenle toprağa verildi.

Elazığ’dan askeri helikopterle İl Jandarma Komutanlığı'na getirilen şehit korucu Hüsamettin Kandemir için cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Vekili Süleyman Çelebi, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehit korucunun özgeçmişi okundu. Törende konuşan İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı İhsan Çanak, vatan için canını seve seve verenlerin kanının yerde kalmayacağını söyledi. Binbaşı Çanak, "21 Haziran günü PKK terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu yaralanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan gönüllü köy korucusu Hüsamettin Kandemir’in aziz kanı bayrağımızın rengine karışmıştır. Kandemir’in sevgili ailesi; Hüsamettin Kandemir yaşarken sizin kardeşiniz, ağabeyiniz, babanız iken, şehit düştükten sonra bu vatanın bir şehidi olarak hepimizin yüreğinde yaşayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç tarafından dua okundu. Daha sonra  şehit cenazesi askerler tarafından bir süre omuzlarda taşınarak cenaze aracına bırakıldı. Kandemir Merkeze bağlı Tanrıyar köyündeki şehitlik mezarlığında toprağa verildi.

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,



ÖÇ(FE/İD)