Deniz Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki 6 katlı Kıyı Apartmanı'nın zemin katındaki plastik doğrama atölyesinde dün saat 15.30'da elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede binayı sardı. Sevkedilen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladı. Bu sırada, 6'ıncı kattaki dairede 2 çocuğun mahsur kaldığı bilgisi geldi. Ancak itfaiye araclarının merdiveni 6’ıncı kata ulaşmadı, gaz maskesi olmayan itfaiye ekipleri de binaya girmedi.

İtfaiyenin yanan alt katlara müdahalesi sürerken bitişik binanın çatısına çıkan Kaçkar Off-Road Kulübü üyesi Cengiz Memoğlu ile arkadaşı İsmail Kuyumcu, iki binanın teras katları arasındaki camları kırarak yangının olduğu binaya geçti, daha sonra da 6'ncı kattaki dairenin kapısını kırarak burada yoğun duman nedeniyle baygın halde bulunan 8 yaşındaki Hanife ile kardeşi 5 yaşındaki Barış Kıyıcı'yı dışarı çıkarttı. Çevredekilerin aşağı indirdiği çocuklara sağlık görevlileri müdahale etti. Görevliler, Hanife Kıyıcı’ya suni teneffüs yapmaya çalıştı. Yangında dumandan etkilenen 2 çocuk Rize Kaçkar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

SABAHA KARŞI KURTARILAMADI

Kaçkar Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalen ardından Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ne sevk edilen 8 yaşındaki Hanife Kıyıcı, tüm müdahalelere rağmen bu sabaha karşı kurtarılamadı. Talisiz çocuğun yoğun dumana maruz kaldığı belirtildi. Alevlerin yükseldiği sırada anne Ayten Kıyıcı’nın alt katta yangının çıktığı atölyede, baba Hasan Kıyıcı’nın ise dışarda montaj çalışmasında olduğu belirtildi.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Trabzon’daki hastaneden öğle saatlerinde alınan Hanife Kıyıcı’nın cenazesi defnedilmek üzere Ardeşen İlçesi Manganez Köyü’ne götürüldü. Bu sırada anne ve babası ile  yakınları gözyaşlarına boğuldu. Talihsiz çocuğun cenazesi yarın toprağa verilecek. Yangında yaralanan Barış Kıyıcı'nın tedavisi ise, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürüyor.

İTFAİYE İLK GELDİĞİNDE SUYU YOKTU İDDİASI

Yangında ölen Hanife Kıyıcı’nın dayısı İbrahim Torlak, "İtfaiye aracı geldiğinde suyu yoktu. Hemen geri döndü, su alıp geldi. Bu seferde merdiveni 6'ncı kata ulaşmadı. İtfaiyecilerin gaz maskesi yoktu. Göz göre göre ihmal" dedi. Kıyıcı ailesinin akrabası Metin Kulaber de, itfaiye aracınun suyu olmadığını, sonradan gidip aldığı iddiasını yinelerken, "Pazar Belediyesi'nin itfaiye aracı yangına müdahale etmeye çalıştı. Daha sonra Ardeşen'in aracı geldi. İtfaiye araçlarının merdiveni sadece ikinci kata ulaşabildi. Gaz maskesi, oksijen tüpü dahi yoktu. Eğitimli personeli de yok. Eve giremediler. Çevredekiler çocukları kurtardı. Ardeşen Belediyesi 6 katlı bina ruhsatı veriyor ama itfaiye aracı ancak 2’inci kata ulaşıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.



MK(TM/İD)