Gündoğdu Beldesi Limanı'ndan önceki akşam saatlerinde Karadeniz’e açılan kaptan Süleyman Topal’a ait 'Eska Baba' adlı 30 metrelik tekne, denize ağ attı. Ancak bir süre sonra motoru arızalanan tekne balık dolan ağı çekemedi. Bu sırada ağ kayalara takıldı, kaptan ve 13 mürettebat kayıklarla kıyıya çıktı. Daha büyük teknelerle dönen mürettebatın kurtarmaya çalıştığı tekne yan yattı. Dalgaların etkisiyle sürüklenen ve kayalara çarpan teknedeki yaklaşık 15 ton hamsi denize döküldü. Dalgaların etkisiyle hamsiler kıyıya vurdu. Rize Liman Başkanlığı’ndan gelen teknik personelin koordinesinde dün yürütülen kurtarma çalışmalarından ise sonuç alınamadı.

TAŞ TAŞINIYOR

Yan yatan tekneyi kurtarma için son çare olarak taş dolgu ile denize yol yapımına karar verildi. Gündoğdu Beldesi’ne ait kamyonlarla dün geceden itibaren mendireğin ucuna taş taşınmaya başladı. Yaklaşık 30 metrelik yol ile mendireğe getirilecek vinç yardımıyla teknenin kurtarılması planlanıyor. Bu arada dalgıç ekibi de, teknenin kayaya oturduğu bölümde inceleme yaptı.

"200 KAMYON TAŞ DÖKECEĞİZ"

Gündoğdu Belediye Başkan Vekili Saffet Kopuz, geceden itibaren deniz dolgusu çalışmasını sürdürdüklerini belirterek, “Yol olmadan vinçle tekneye ulaşılamıyor. Yapacağımız yolla bölgeye vinç getirilecek. Yaklaşık 200 kamyon taş dökeceğiz. İnşallah tekneyi kurtaracağız” dedi.