Gündoğdu Beldesi Limanı'ndan dün gece Karadeniz’e açılan kaptan Süleyman Topal’a ait, 'Eska Baba' adlı 30 metrelik tekne denize ağ attı. Ancak bir süre sonra motoru arızalanan tekne balık dolan ağı çekemedi. Bu sırada ağ kayalara takıldı, kaptan ve 13 mürettebat kayıklardan kıyıya çıktı. Daha büyük teknelerle dönen mürettebatın kurtarmaya çalıştığı tekne bu kez de yan yattı. Dalgaların etkisiyle sürüklenen ve kayalara çarpan teknedeki yaklaşık 15 ton hamsi denize döküldü, dalgaların etkisiyle kıyıya vurdu.

Balıkçı teknesinin kurtarılması için bu sabah çalışma başlatıldı. Limana gelenler çalışma başlattıkları sırada, yan yatan teknenin yakınında dalgalarla boğuşan bir martı dikkati çekti. Tekneyi kurtarmak için gelenler çalışmaya ara verip, kanatlarına sarılan ağlar nedeniyle uçamayan martıyı kurtarma telaşına düştü. Balıkçılardan Ziya Çakır, soğuğa rağmen üzerindeki kıyafetleri çıkartarak denize girdi, dalgaların arasında boğuşan martıyı dolanan ağla birlikte çekip aldı. Kıyıya getirilen ve kanadına sarılan ağlar kesilen martı, denize bırakıldıktan sonra kanat çırparak havalanarak uzaklaştı.

Ziya Çakır, "Deniz dalgalıydı. Biraz tehlikeli oldu ama 'Onun da canı var' diye düşündüm. Yeniden uçmaya başladığını görmek bizi sevindirdi" dedi. Balıkçılar ardından sürdürdükleri çalışmayla yan yatan tekneyi düzeltip kıyıya çekti.



MK(TM/SS)