Yabancıların Dayanışma Derneği üyeleri kendi aralarında oluşturdukları çalışma grupları ile Muğla'da birçok etkinlik ve organizasyon düzenliyor. Dernek Başkanı Evelyn Girrod, üyeler Cristina White, Mukaddes Paulsen, Sarah Browne, Kirstie Blades, Ülker Gündoğan’dan oluşan grup Köyceğiz’deki sokak hayvanlarından 10 köpek, 5 kediyi Veteriner Hekim Gülbin Ersan Durguç’un kliniğinde ücretsiz olarak kısırlaştırdı. Dernek üyeleri, kısırlaştırılan hayvanların, iyileşene kadar bakımlarını evlerinde yapmayı da üstlendi.

Köyceğiz sokaklarında başıboş gezen sahipsiz hayvanlara kış boyunca bakabilmek ve sağlık kontrollerini yapmak üzere oluşturulan Çalışma Grubu’nun Başkanı Alman Evelyn Gırrod, “Her ay sokak hayvanlarının sağlık taraması, kısırlaştırma operasyonları ve sonrası bakımlarını kendi aramızda iş bölümü yaparak iyileşme süreçlerinde bakım ve tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Böylelikle toplum, çevre sağlığı ve sokak hayvanlarını koruma hususunda biz hayvanseverleri daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Her ay sokak hayvanları yararına ikinci el eşya marketlerinde standartlar açıp, kampanyalarda düzenliyoruz” dedi.

Sokak hayvanlarının sağlık durumunu sürekli gözlemleyerek toplum sağlığına da katkıda bulunan dernek çalışanları, düzenledikleri seminerlerle de hayvanseverleri bilgelendirip, ortak hareket etmelerini sağlıyor. Dernek üyeleri, sokaktaki kedi ve köpeklere isimde veriyor.