Bahçelievler’de bir alışveriş merkezinde 22 Kasım 2012'de meydana gelen olayda mağazaya ellerindeki poşetle gelen üç kişi güvenlik görevlilerinin şüphelenmesi üzerine takip edilmeye başlandı. Mağazada bulunan kameralar ile takip edilen üç kişinin startlardan aldıkları bilgisayar hard diskleri ellerindeki poşete koydukları görüldü. Şüphe çekmemek için aldıkları tıraş bıçağının parasını ödemek üzere kasaya gelen 3 kişi parayı ödedikten sonra güvenlik görevlileri tarafından durduruldu.


Mağaza çıkışında durdurulan ve Türkçe bilmediklerini söyleyen 3 kişinin yanlarındaki çantanın içinde 11 tane bilgisayar hard diski bulundu. Çantanın içine iki kat alüminyum folyo döşeyerek mağaza çıkışında ürünlerin üzerindeki alarmın sinyal vermesinin engellendiği görüldü. Bunun üzerine mağaza güvenlik görevlileri çağırdıkları polise zanlıları teslim edildi.


Gözaltına alınan ve Gürcistanlı oldukları tespit edilen Levan K. (39), Badri S. (39), Nodar T. (32) Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulandı. Poliste işlemleri tamamlanan hırsızlık şüphelisi 3 zanlı daha sonra adliyeye sevk edildi.


(BB) (FOTOĞARFLI)