MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin Buca teşkilatı tarafından düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Yemeğin ardından Vural, yaptığı açıklamalarla hükümete ve muhalefete eleştirilerde bulundu. Terör sorununa değinerek konuşmasına başlayan Vural, siyasi partilerin 'Müslüman Türk milleti' kimliğini anayasadan çıkarmak için çalışma yaptığını belirtip, 2002 yılında bitirilmiş bir terörün bugün 'kurtarılmış bölge' için çalışacak seviyeye geldiğini söyledi. Şemdinli'de 14 gündür 'başkaldırı ve isyan provalarının' yapıldığını belirten Vural, Türkiye'de terörü açılım politikalarının cesaretlendirdiğini öne sürdü.

Türkiye'nin ve Türk milletinin çözülmesini öngören yabancı projelerin dikte ettirildiğini söyleyen Vural, "Türkiye Cumhuriyeti içinde başka başkentler oluşturmayı düşünenler, ulu orta konuşabiliyor. Ey Ak Parti, senin gençlik kolları başkanına bir soru sorulduğu zaman, 8 polisi ip gibi diziyorsun da bu memlekette başka başkentler olma zırvasını dile getirenleri niye ip gibi dizemiyorsun? Hükümetin kılavuzu Leyla Zana olmuş. BDP ekseninde, Leyla Zana ekseninde onların kılavuzluğunda siyaset yürütüyorlar" dedi.

MHP'nin bu tuzakları görerek çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Vural, "Karşınızdaki talep, bu milletin egemenliğini bölmek istiyor. Ey Ak Parti, ey CHP, siz İzmirliler'in iradesinin Diyarbakır'da hakim olmasını istemiyor musunuz. Bu milletin egemenliğinin Anadolu'nun her coğrafyasında hakim olmasını istemiyor musunuz. Bugün geldiğimiz noktada aynen Irak ve Suriye'de olduğu gibi Türkiye'de de etnik kimliklere dayalı bir federasyon oluşturma çabasına girmişlerdir. Siyasal çözümün adı budur. Karnınızdan konuşmayın" diye konuştu. Vural ayrıca, CHP'nin de etnik kimliklere egemenlik tanıyan siyasal projenin peşine düştüğünü ileri sürdü.

Oktay Vural, 2008 yılında, sınırdaki karakolların yapılması talimatlarına rağmen TOKİ'nin bu yapımı bitiremediğini söyleyerek şunları şöyledi: "Nedir bu pasiflik. Benim kınalı kuzum karakolda bekleyecek, terör örgütü saldıracak, şehit olacaklar. Ondan sonra Ankara'dan ses, 'operasyonlar başladı' diyecek. Siz şehit olmadan önce operasyon yapacaktınız, onların ölmesini engelleyecektiniz. Terörle mücadele pasif yapılmaz. Şemdinli'de, şurada burada militanlarla uğraşacağınıza, Kandil'de PKK'yı yönetenlerle uğraşın. 'Kandil'e Türk bayrağı dikin' diyoruz. Ey sayın Başbakan, Tahrir Meydanı'nda Türk Bayrağı görmekten memnun oluyorsun da, Kandil'de görmekten niye memnun olmuyorsun. Elini tutan mı var."

PKK'ya Esad'ın silah desteği verdiğine yönelik hükümet tarafından yapılan açıklamalara dikkat çeken Vural sözlerini şöyle sonlandırdı: "Barzani destekledi de ne yaptınız siz? Hiçbir şey. Kırmızı halı döşediler. Barzani gitti, PKK ve PYD ile birlikte Suriye'nin kuzeyine yerleşti. Türkiye Cumhuriyeti, 4 parçalı Kürdistan'ın kurulma ihalesini almış, Irak'ın kuzeyiyle Suriye'nin kuzeyini birleştiriyor."



 KÖ (RT)