Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 7 Eylül’de planlanan ancak yaşanan terör saldırıları nedeniyle ertelenen Volkan Konak konseri, dün akşam Fatih Kapalı Pazar Yeri’nde yapıldı. Aydınlıların büyük ilgi gösterdiği konserin açılışında konuşan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, “Türkiye Cumhuriyeti, uğruna kan ve canlar feda edilerek kuruldu. Cumhuriyeti yaşatmak ve gelecek nesillere devretmek hepimizin görevidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi saygıyla anıyor ve minnet duygularımı ifade ediyorum. Bu coşkuyu yaşamak hepimizin hakkı” dedi.

Başkan Çerçioğlu’nun konuşmasının ardından sahneye çıkan Volkan Konak, “Bugün tarih bir fotoğraf çekecek. Bu fotoğrafın içinde siz de yer alacaksınız” sözleriyle konserine başladı. Konser boyunca, anlattığı hikayeler ve seyirci ile kurduğu iletişim ile büyük beğeni toplayan Konak, kendisini “bar” sanatçısı olarak niteleyerek, bundan dolayı repertuvarının son derece geniş olduğunu söyledi. Konak’ın orkestra üyeleri de yaptıkları Cem Karaca ve Orhan Gencebay taklitleriyle büyük beğeni topladı.

AYDINSPOR ATKISI TAKTI

Türkiye’nin dünyanın en güzel ülkesi olduğunu söyleyen Volkan Konak, birlik ve beraberliğin korunması çağrısı yaparak, “Biz bu coğrafyanın ve bu DNA’nın insanlarıyız. Ben Türkiye’yi çok seviyorum ve her şeyim feda olsun bu ülkeye. 7 bölge 7 iklimin hepsine saygı duyuyoruz. Nasrettin Hocası’ndan Çanakkale’ye kadar, Yunus Emresi’nden Mevlana’ya kadar, Hacı Bektaşi Veli’sine, Mehmet Akif Ersoy’una, Yaşar Kemal’ine ve Nazım Hikmet’ine kadar biz bu ülkeyi renkleriyle sevdik. Sağ sol, kör topal, eğri büğrü bunlar bizden uzak şeyler. Biz insanı sevdik” diye konuştu. Konserin devam ettiği sırada bir seyirci tarafından Aydınspor 1923 atkısı hediye edilen Konak, “Ben Trabzonsporluyum ama renkler kardeştir. Fenerbahçe’yi 7-0 mı yoksa 9-0 mı yenmiştiniz” deyince, bir anda alanda kahkahalar koptu. 6-1’lik skor anımsatılan Konak, Aydınspor’a başarılar diledi.

ATATÜRK’ÜN EN SEVDİĞİ TÜRKÜYÜ SESLENDİRDİ

“Bizimkiler” dizisinde “Davut Usta”yı canlandıran oyuncu Selçuk Uluergüven ve binlerce Aydınlının ellerindeki bayraklarla şarkılarına eşlik ettiği Konak, seslendirdiği marşlarla da göz doldurdu. Atatürk’ün en sevdiği türkü “Bülbülüm Altın Kafeste”yi Aydınlı sanatçı Nida ile birlikte seslendiren Konak, sevenlerinden tam not aldı. Konserin kapanışını Harmandalı Zeybeği ile yapan Konak, Başkan Çerçioğlu’nu sahneye davet etti. Sahneye çıkan Başkan Çerçioğlu ile CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş’ın birlikte harmandalı oynaması büyük alkış aldı. Başkan Çerçioğlu, gecenin sonunda Konak’a çiçek vererek, teşekkür etti.