Kaza, Kavaklar Mahallesi Sündüs Sokak'ta dün akşam saatlerinde meydana geldi. İnşaata hazır beton götürdükten sonra şantiyeye dönen 43 yaşındaki Mehmet Sarısaray'ın kullandığı 28 K 0673 plakalı beton mikseri, Sündüs Sokak’tan inerken yolun kaygan olması nedeniyle virajı alamadı. Mikser, yoldan çıkıp boşluğa düşerek Acar Sitesi'nde bir apartmana çarparak durdu. Araçtan kendi imkanları ile çıkıp, çarptığı apartmanın balkonuna tırmanan sürücü Sarısaray, ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansla Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Duvarı kırılan dairede oturanların diğer odalarda olması olası bir faciayı önledi. Olay anını anlatan Abdurrahman Karaca, şiddetli bir sesle irkildiğini belirterek, aracı balkonda görünce şaşkınlık yaşadığını anlattı. Duman çıktığını görünce de yangın çıkabilir düşüncesiyle dışarı kaçtıklarını söyleyip, “Yaralı şoförü balkonda gördük, şaşkına döndük. Alıp ambulansa götürdük” dedi.

Recep Başustaoğu ise, “Eşim ve çocuklar şans eseri olaydan önce diğer odaya geçmişler. Şükürler olsun bir şey olmadı” diye konuştu. Apartman yöneticisi Hamide Dizdar da, Giresun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne yolun kapatılması yönünde başvurularının olduğunu ifade ederek, “Yolun yeniden düzenlenmesi için başvuru yaptık. Ancak kimse dikkate almadı. Bu yolun kamyon geçişine kapatılması gerekir” diye konuştu.

 

HK (TM/RT)